kolego najlepiej zrobic swap na 1.6 i bedziesz miał po kłopocie
Odczuwalne mrowienie na pedale gazu przy 2100 obr/m
Zwiń
X
-
Odczuwalne mrowienie na pedale gazu przy 2100 obr/m
Witam
ok 20 tyś kilometrów temu wymieniłem turbo oraz dwumas z tarczą sprzęgła i wszystko było ok.
Od paru dni wyczuwam mrowienie na pedale gazu przy 2100 obr/m
i tak wiec kieruje pytanie, czym jest to spowodowane ????
mam przejechane ok 135 tyś od nowości ( 1 właścicielem jestem )
ps: auto ma chipa z 110 na 140 koni, w tym do 2500 obr/m mam przycięty moment .
ze względu na sprzęgło.
Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
Bartek
-
-
Witam
Więc tak ,przed modyfikacjami było podobnie, ale co najciekawsze , zaczyna zanikać ..
to mrowienie teraz , co do egr ok 2 tygodni temu był wymieniamy bo była głośna praca silnika a teraz wszystko jest ok , natomiast po wymianie sprzęgła to ze chodzi miękko to rozumiem bo koledzy z OCP wszystko wyjaśnili tylko przy 2000 obr/min słyszę takie wwuuuwwu ( nie głośno ale nie cicho ) a jak przejadę tak ok 10 kilometrów to przestaje i jest ok , czym to jest spowodowane nie wiem ? ,, znajomy wspomniał ze pasowało by przeczyścić przepływomierz bo jest ten sam od nowości czyli 8,5 roku a w tdi to jest jedna z głównych wad ......
[ Dodano: Sro 04 Lip, 12 23:05 ]
dzięki za pomocne podpowiedzi
PS: to tzw wwuuwwuu ) ? tylko mnie martwi ...
Komentarz
-
-
piszczu, to posłuchaj i spróbuj na chwile odłączyć to podciśnienie z EGRa i zatkać wężyk.
Przy 2000 zaczyna wstawać turbina i to ona może dawać takie wrażenie.
Najlepiej gdybyś zrobił logi dynamiczne i sprawdził podciśnienia.Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
-
Ale najciekawsze ze po pewnym czasie zanika ... to (wuuu) a nie widać falującej wskazówki na obrotomierzu ....
[ Dodano: Sro 04 Lip, 12 23:36 ]
Zrobię logi i wtedy będę wiedzieć i dam znać
[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 14:05 ]
No i wszystko jasne sprawcą okazał się wentylator i climatronic , co do reszty w należytym stanie jest dziękuje za wsparcie
[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 21:32 ]
Jest ok wina wentylatora Dzięki wielkie za porady
Komentarz
-
Komentarz