Tarcze przód skoda octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janusz35
    Ambiente
    • 2007
    • 143
    • Octavia II (1Z3)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja rok temu wymieniłem komplet z przodu firmy Girling - nie polecam po 5 tyś zaczęły "bić" szczególnie jest to odczuwalen przy "lekkim" naciskaniu pedału hamulca. Drugia raz Girling na pewno NIE

Komentarz

• g_jetson
      Classic
      • 2011
      • 32

Zamieszczone przez chimek11
      kolego,

wytłumacz mi dlaczego problem u mnie znikł po wymianie na większe tarcze 288 mm, 25 mm szer, większy klocek.

to nie moja pierwsza octa. z poprzednim agr tez miałem problemy z tarczami.

zaznaczam że ja zawsze jezdziłem autem załadowanym po dach i w 4, 5 osób.

aktualnie mam zestaw trw tarcze i klocki. od ponad 30 tysnic nie bije itp.

masz racje z tymi kałużami, fajna wymowka dlasprzedawcy.

poprzednie tarcze ate 280 mm skonczyły sie po 2 tys km, 1 trasa do francji, nie spadła nawet 1 kropla deszczu.

teraz się nie przejmuje kałużami,no chyba że ewentualnymi dziurami w nich
      Kolego w O1 benzynach są tarcze 256 mm, czyli co? Bez bicia powinny wystarczyć na kilkanaście kilometrów? Ciężko mi w to uwierzyć mimo, że sam mam problem z tarczami, ale winię za to raczej producenta (AD), a nie rozmiar tarcz.

Komentarz

• b-bar01
        Elegance
        • 2007
        • 985
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

bicie kierownicy to problem systemu hamulcowego FSIII, czyli tarcz 280 mm. problem stary jak świat.
        poprzednie tarcze ate 280 mm skonczyły sie po 2 tys km, 1 trasa do francji, nie spadła nawet 1 kropla deszczu
        generalizujesz.... widocznie założyli ci jakies dziadostwo.
        w mojej O1 mam FSlll / 280mm, na liczniku 150tyś, fabryczny klp tarcz i klocków Lockheed, żadnych problemów, po wymianie na kpl Boscha również b.problemów i dł. trasy.
        *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...