Brak Mocy wymieniłem już wszystko !!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czesław36
    Classic
    • 2013
    • 1

Zamieszczone przez kamil92x
    ruwado, prawdopodobnie ja więc pozdro
    stałeś na końcu, tyłem do Toruńskiej? ja przejeżdżałem do Dectahlonu - mój synek cie wypatrzył z wjazdu na wiadkukt
  • wesoly251
    Classic
    • 2012
    • 8

Witajcie wiem,że temat notlaufu jest już wertowany wiele razy ale nie mam pojęcia co mam myśleć mam octe 99r 110km jak w temacie jak jadę wydaje mi się że najczęściej jest to na zimnym silniku jak od razu wcisnę pedał na maxa wchodzi w tryb awaryjny i 0 mocy jak parę razy wyłączę silnik to jest ok wymieniłem N75 i przepływke myślałem że będzie ok dzisiaj wsiadam i znowu to samo od razu mowie,że nie dymi auto wszystko jest normalnie tylko to.

NA MAXA pedał w podłoge w sensie wyjazdu z osiedla 200m i dopiero wtedy nie ze od razu po wejsciu szanuje silnik zawsze czekam niech chwilke pochodzi i dopiero jade

Komentarz

• alfee
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2583

Poprzyglądaj się wężykom. Pewnie już któryś dziurek dostał. Albo mieszek na turbinie przerdzewiał.
      Alfee
      Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
      Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• _ANIOŁ_
        Rider
        • 2010
        • 277

Może sztanga turbiny zatarta/przytarta Poza tym na zimnym nie pałuje się :|

Komentarz

• Emef
          Ambiente
          • 2011
          • 123

Zerknij do łopatek turbiny. Jak zapieczone to spróbuj otworzyć je na maxa i przygazować zobaczyć czy turbo się odezwie. Przerabiam ten sam temat u siebie .
          moja skodzinka : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• damian1975
            RS
            • 2012
            • 4107
            • Superb III (3V3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jak chcesz pałować na zimnym to lepiej sobie benzynę zakup a nie diesla :!: Wszystko w tym temacie :evil:

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• maciejjeremy
              Drive
              • 2010
              • 79

Zamieszczone przez damian1975
              Jak chcesz pałować na zimnym to lepiej sobie benzynę zakup a nie diesla :!: Wszystko w tym temacie :evil:
              Amen.

Komentarz

• TomekRs
                RS
                • 2011
                • 1670

Juz nie przesadzajcie. Takie temperatury jak sa teraz, a w dodatku wstawianie na zimnym raz na jakis czas nic zlego nie zrobi. To samochod ma byc uzalezniony od czlowieka a nie czlowiek od samochodu. Potrzebuje to wsiadam, odpalam i pedal do konca. Nie musze to jade sobie powoli.

Komentarz

• _ANIOŁ_
                  Rider
                  • 2010
                  • 277

Zamieszczone przez octaviars1
                  Juz nie przesadzajcie. Takie temperatury jak sa teraz, a w dodatku wstawianie na zimnym raz na jakis czas nic zlego nie zrobi. To samochod ma byc uzalezniony od czlowieka a nie czlowiek od samochodu. Potrzebuje to wsiadam, odpalam i pedal do konca. Nie musze to jade sobie powoli.
                  I potem kupować taki samochód...

Komentarz

• damian1975
                    RS
                    • 2012
                    • 4107
                    • Superb III (3V3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

octaviars1, powodzenia w bezawaryjnym użytkowaniu :twisted: .Filozofie z koziej.....

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• Puchacz
                      Moderator
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 1192
                      • Superb III (3V3)

octaviars1, niestety, wiele ta temperatura nie daje, polecam zainstalowac sobie czujnik temp oleju. Olej rozgrzewa sie do optymalnej temperatury (w ktorej dopiero uzyskuje dobre wlasciwosci smarujace) nadal okolo 5-8 km. Niestety, diesel grzeje sie wolno, a zwlaszcza turbina wymaga dobrego smarowania.

octaviars1, uzytkuj swoje auto tak jak chcesz. Ale predzej posluchaj rad bardziej doswiadczonych niz sie sprzeczaj.

wesoly251, tak jak pisali wyzej. Do sprawdzenia turbina i jej okolice.
                      Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• wesoly251
                        Classic
                        • 2012
                        • 8

ok dzieki pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...