Zamieszczone przez kamil92x
Brak Mocy wymieniłem już wszystko !!
Zwiń
X
-
Brak Mocy wymieniłem już wszystko !!
Witajcie wiem,że temat notlaufu jest już wertowany wiele razy ale nie mam pojęcia co mam myśleć mam octe 99r 110km jak w temacie jak jadę wydaje mi się że najczęściej jest to na zimnym silniku jak od razu wcisnę pedał na maxa wchodzi w tryb awaryjny i 0 mocy jak parę razy wyłączę silnik to jest ok wymieniłem N75 i przepływke myślałem że będzie ok dzisiaj wsiadam i znowu to samo od razu mowie,że nie dymi auto wszystko jest normalnie tylko to.
NA MAXA pedał w podłoge w sensie wyjazdu z osiedla 200m i dopiero wtedy nie ze od razu po wejsciu szanuje silnik zawsze czekam niech chwilke pochodzi i dopiero jade
-
-
Zerknij do łopatek turbiny. Jak zapieczone to spróbuj otworzyć je na maxa i przygazować zobaczyć czy turbo się odezwie. Przerabiam ten sam temat u siebie .moja skodzinka : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1Juz nie przesadzajcie. Takie temperatury jak sa teraz, a w dodatku wstawianie na zimnym raz na jakis czas nic zlego nie zrobi. To samochod ma byc uzalezniony od czlowieka a nie czlowiek od samochodu. Potrzebuje to wsiadam, odpalam i pedal do konca. Nie musze to jade sobie powoli.
Komentarz
-
-
octaviars1, niestety, wiele ta temperatura nie daje, polecam zainstalowac sobie czujnik temp oleju. Olej rozgrzewa sie do optymalnej temperatury (w ktorej dopiero uzyskuje dobre wlasciwosci smarujace) nadal okolo 5-8 km. Niestety, diesel grzeje sie wolno, a zwlaszcza turbina wymaga dobrego smarowania.
octaviars1, uzytkuj swoje auto tak jak chcesz. Ale predzej posluchaj rad bardziej doswiadczonych niz sie sprzeczaj.
wesoly251, tak jak pisali wyzej. Do sprawdzenia turbina i jej okolice.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
Komentarz