to jest standard,mialem tak w audi i tez w skodzie
Prosba o analize loga...
Zwiń
X
-
Prosba o analize loga...
Prosze o analize loga :roll:
Odpalam wczoraj Skode, ruszam i zdziwienie... brak mocy, totalny mul... Po odpieciu przeplywomierza jedzie duzo lepiej ale dalej ostry mul. Nie mialem czasu wiec zrobilem tylko jednego loga i mam nadzieje ze cos z niego wyjdzie. Jak go robilem to mialem wrazenie ze rower mnie wyprzedzi :/ Jak weszlem na grupe 003 to w 3 okenku bylo 0 albo 5, jak zajechalem pod blok to pokazalo sie po chwili 500, wiec postanowilem ruszyc i zobaczyc jak jedzie. Jechal lepiej, prawie tak jak zawsze. O co tu chodzi???
...
-
-
Przeplywomierz czyscilem okolo 2 miesiace temu specjalnym preparatem, bo koledzy tu pisali ze troche niedomaga i bylo lepiej. A teraz wracalem do domu to odpialem przeplywke bo roweru bym nie wyprzedzil I zauwazylem na przplywce oczywiscie ze jak cisne gaz do dechy lub nawet do polowy to sie prawie nie rozpedza, jak bardzo delikatnie wcisne to sie rozpedza szybciej.
Komentarz
-
-
raczej na 99% masz padniety przepływomierz .zrób test z dioda .potrzebujesz diodę 1N4148 ,przepływka jest boscha, więc wpinasz diodę w piny 4 i 5 - z tym, że dioda ma swoją biegunowość, więc kierunek jest taki: z 4 do 5 (4 ->5).tylko musisz zdiac przewód sterujacy z zaworu EGR i go zaslepic srubka .jak auto ozyje to przepływka do wymiany .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Zrobilem logi... Po kazdym logu odpalalem auto jeszcze raz i kasowalem blad przeplywki Przy 10 bloku zorientowalem sie ze jak nie gasze po logu auto to jedzie lepiej, a wiec blok 10 i 11 jest robiony bez ponownego odpalania a blok 001 i 003 w pierwszych probach jest po odpalaniu po logu a druga proba bez ponownego odpalania. Czyli jak juz po 2500obr zaczal isc dosyc dobrze to puzniej juz jedzil jako tako, po ponowym odpaleniu auto nie przyspiesza do ponad 2500obr...
...
[ Dodano: Sob 04 Sie, 12 20:25 ]
A w bloku 003 pierwszy log jest VW transportera bo tez mi cos slabo jezdzi. Wiec drugi log jest ze skody po gaszeniu a trzeci bez gaszenia
...
Komentarz
-
-
sprawdz napiecie na wtycze od przepływki in 2 i masa 11-14v pin 2 i 3 11-14v pin 4 i masa 5v i pin 4 i 3 5v wszystko sprawdzasz na stacyje przekreconej na zapłon .co do logów z transportera przydały by sie jeszcze przynajmniej logi z bloku 8 11 zeby cos powiedziecdiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
przemek przecierz widac w 2 logu ze przepływka była podpieta i pokazywała 0 i dopiero po chwili przeszła w tryb awaryjny czyli stała wartosc 555 mg co moze swiadczyc o padnietej przepływce lub uszkodzonej instalaci miedzy przepływka a ECU .natomias 3 log jest zrobiony z odpieta przepływka lub z nie wykasowanym błedem .dlatego odrazu pisałem zeby zrobic test z dioda zeby wyeliminowac uszkodzona instalacie .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Jezdze na odpietej, ale logi robilem na podpietej. No i pisalem ze w bloku 003 drugi log jest od skody a trzeci po nie odpaanym ponownie aucie, a jak go nie asilem to iblad nie chcial sie skasowac wiec jezdzilem na bledzie.
[ Dodano: Pon 06 Sie, 12 19:05 ]
Zrobilem logi transportera z bloku 008 i 011 i dodatkowo jako pierwszy jeszcze raz wstawilem blok 003 i tu jest pierwszy log bo pozostale od skody sa
[ Dodano: Czw 09 Sie, 12 21:15 ]
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
...
[ Dodano: Wto 21 Sie, 12 18:22 ]
Wtyczke mierzylem i z kolejnoscia mialem problem ale zmierzylem i jest chyba dobrze Znalazlem stara przeplywke ktora nie jest najlepsza dlatego ja wymienilem ale roznica jest wielka, wiec wychodzi na to ze to przeplywka padla...
Komentarz
-
Komentarz