to jest standard,mialem tak w audi i tez w skodzie
Prosba o analize loga...
Zwiń
X
-
Prosba o analize loga...
Prosze o analize loga :roll:
Odpalam wczoraj Skode, ruszam i zdziwienie... brak mocy, totalny mul... Po odpieciu przeplywomierza jedzie duzo lepiej ale dalej ostry mul. Nie mialem czasu wiec zrobilem tylko jednego loga i mam nadzieje ze cos z niego wyjdzie. Jak go robilem to mialem wrazenie ze rower mnie wyprzedzi :/ Jak weszlem na grupe 003 to w 3 okenku bylo 0 albo 5, jak zajechalem pod blok to pokazalo sie po chwili 500, wiec postanowilem ruszyc i zobaczyc jak jedzie. Jechal lepiej, prawie tak jak zawsze. O co tu chodzi???
...
-
-
Przeplywomierz czyscilem okolo 2 miesiace temu specjalnym preparatem, bo koledzy tu pisali ze troche niedomaga i bylo lepiej. A teraz wracalem do domu to odpialem przeplywke bo roweru bym nie wyprzedzilI zauwazylem na przplywce oczywiscie ze jak cisne gaz do dechy lub nawet do polowy to sie prawie nie rozpedza, jak bardzo delikatnie wcisne to sie rozpedza szybciej.
Komentarz
-
-
raczej na 99% masz padniety przepływomierz .zrób test z dioda .potrzebujesz diodę 1N4148 ,przepływka jest boscha, więc wpinasz diodę w piny 4 i 5 - z tym, że dioda ma swoją biegunowość, więc kierunek jest taki: z 4 do 5 (4 ->5).tylko musisz zdiac przewód sterujacy z zaworu EGR i go zaslepic srubka .jak auto ozyje to przepływka do wymiany .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Zrobilem logi... Po kazdym logu odpalalem auto jeszcze raz i kasowalem blad przeplywkiPrzy 10 bloku zorientowalem sie ze jak nie gasze po logu auto to jedzie lepiej, a wiec blok 10 i 11 jest robiony bez ponownego odpalania a blok 001 i 003 w pierwszych probach jest po odpalaniu po logu a druga proba bez ponownego odpalania. Czyli jak juz po 2500obr zaczal isc dosyc dobrze to puzniej juz jedzil jako tako, po ponowym odpaleniu auto nie przyspiesza do ponad 2500obr...
...
[ Dodano: Sob 04 Sie, 12 20:25 ]
A w bloku 003 pierwszy log jest VW transportera bo tez mi cos slabo jezdzi. Wiec drugi log jest ze skody po gaszeniu a trzeci bez gaszenia
...
Komentarz
-
-
sprawdz napiecie na wtycze od przepływkiin 2 i masa 11-14v pin 2 i 3 11-14v pin 4 i masa 5v i pin 4 i 3 5v wszystko sprawdzasz na stacyje przekreconej na zapłon .co do logów z transportera przydały by sie jeszcze przynajmniej logi z bloku 8 11 zeby cos powiedziec
diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
przemek przecierz widac w 2 logu ze przepływka była podpieta i pokazywała 0 i dopiero po chwili przeszła w tryb awaryjny czyli stała wartosc 555 mg co moze swiadczyc o padnietej przepływce lub uszkodzonej instalaci miedzy przepływka a ECU .natomias 3 log jest zrobiony z odpieta przepływka lub z nie wykasowanym błedem .dlatego odrazu pisałem zeby zrobic test z dioda zeby wyeliminowac uszkodzona instalacie .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Jezdze na odpietej, ale logi robilem na podpietej. No i pisalem ze w bloku 003 drugi log jest od skody a trzeci po nie odpaanym ponownie aucie, a jak go nie asilem to iblad nie chcial sie skasowac wiec jezdzilem na bledzie.
[ Dodano: Pon 06 Sie, 12 19:05 ]
Zrobilem logi transportera z bloku 008 i 011 i dodatkowo jako pierwszy jeszcze raz wstawilem blok 003 i tu jest pierwszy log bo pozostale od skody sa
[ Dodano: Czw 09 Sie, 12 21:15 ]
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
...
[ Dodano: Wto 21 Sie, 12 18:22 ]
Wtyczke mierzylem i z kolejnoscia mialem problem ale zmierzylem i jest chyba dobrzeZnalazlem stara przeplywke ktora nie jest najlepsza dlatego ja wymienilem ale roznica jest wielka, wiec wychodzi na to ze to przeplywka padla...
Komentarz
-
Komentarz