[Inne] Skoda fabia 1,4 TDI - zapalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowaal_jedrek
    Classic
    • 2011
    • 22

to nie Knecht schodzi na psy tylko to jest polska produkcja, jak upuje Knechta w niemczech , niebo a ziemia ! nie ma wogole porownania !!!
  • peb
    Rider
    • 2010
    • 254
    • Roomster (5J)

Witam
    Mam skodę fabie 1,4 tdi 174 tys przebiegu. Problem mam z zapalaniem. Jeżeli silnik popracuje chwilę (do 10 min) i chcę go ponownie zapalić to trzeba kręcić ponad 40 sek i czasami nawet to nie pomaga. wymieniony został filtr paliwa, pompka paliwa w baku, czujnik temperatury cieczy chłodzącej. Czasami podczas jazdy (wyprzedzania) silnik traci moc i szarpie, nie mozna wyciągnąć więcej niż 140 bo staje na 3,5 tys obrotów. wcześniej na autostardzie dawałem radę około 185. Myślę że to turbina. Najważniejsze to zapalanie bo muszę codziennie dojeżdzać do pracy.
    Wyprzedaż garażowa
    Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

• Damian-jg
      Ambiente
      • 2008
      • 229

Jakie błędy?

[ Dodano: Pon 06 Sie, 12 07:54 ]
      I możliwe że wałek lub szklanki sie kończą
      FIAT Service

Komentarz

• peb
        Rider
        • 2010
        • 254
        • Roomster (5J)

Co dziwnego jak podpinam vag to nie ma błedów, od silnika jedyny jaki wyskakuje to jest od czujnika skrętu,( ale to jest zdiagnozowane przewód się przetarł bo nie był dobrze wpięty)

[ Dodano: Sro 08 Sie, 12 06:37 ]
        Okazała się oczywiście pierdółka. Wymieniłem dokładnie pompkę paliwa w baku a dokładnie wkład a obudowa została ta sama. uszkodzony okazał się zaworek zwrotny nie domykał do końca czasami i paliwo spływało. założyłem dodatkowy zaworek za filtrem paliwa i od wczoraj pali na dotyk. A co do mocy okazało się że jest mała dziurka w wężu powietrza od intercoolera.
        Wyprzedaż garażowa
        Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

Pracuję...