Emida

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siwy1818
    Classic
    • 2014
    • 9

Emida

O dupę rozbić taki test: "spisaliśmy dane z komputera pokładowego"
    Dziękuję, do widzenia :lol:
  • dryblaspl
    Drive
    • 2012
    • 75

Emida

Witam, dzis wstawiłem Octavie do serwisu Emidy w Rudzie Sląskiej, ponieważ nie mogłem wrzucić biegu na zapalonym silniku...a jeśli już wrzuciłem na chama to mało silnika nie wyrwało z maski i powoli zaczęła ruszać,,jednak górki nie pokonałem;/ podejrzewam o to pompę lub wysprzęglik,..Jak myślicie co to może być, jakieś pomysły,,jutro maja mi rozebrać skrzynie itp i zobaczyć co w trawie piszczy...gdzieś widziałem wysprzegliki same, w serwisie powiedziano mi że to komplet ze sprzęgłem..jak to naprawdę jest?? przebieg 191 tyś....wg książki
    edit: U Was też tak jest że przez 4-5s pokazuje komputer spalanie w l/km(3-8)a dopiero po chwili przestawia się na l/h?
    Dodam że sprzęgło jest miękkie, na początku kleiło się do podłogi lub robiło skok 3/4 i po chwili odskakiwało do końca z lekkim "pyknięciem " ale to trwało kilka km a potem umarło..
    Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

dryblaspl, jeśli masz 1,9 BXE to wysprzęglik nie jest zintegrowany z łożyskiem wyciskowym a tym bardziej ze sprzęgłem. Jest na wierzchu skrzyni i można go wymienić w max 30 minut nawet "pod blokiem", bez jakiś specjalistycznych narzędzi. A co może być u Ciebie, trudno powiedzieć bez pobieżnego chociaż sprawdzenia...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• robekcool
        RS
        • 2009
        • 2041
        • Octavia II (1Z3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Proponuje zacząć od oceny stanu wysprzęglika, wystarczy go wyjąć. Jednak przeważnie gdy on padnie to przyczyną jest włśnie koniec sprzęgła :idea:
        www.k-mot.pl
        Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
        Autoholowanie.
        Robert Kulma

Komentarz

• dryblaspl
          Drive
          • 2012
          • 75

Okazało sie , że sprzęgło poszło kompletne...wg pokazanych części tarcza była zewnętrznie wyszlifowana a wewnętrznie śladowe ilości okładzin..cena Aso kosmiczna 4500 komplet z dwumasa, robocizna..... nie wiem skąd są takie ceny, zamówiłem z allegro całość za 1400zł,jedynie 700zl robocizna... i 3 dni czekania na montarz

Edit:....auto naprawione i umyte do południa poza kosztami jest dobrze 0% rabatu;/
          Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

Pracuję...