Witam, dzis wstawiłem Octavie do serwisu Emidy w Rudzie Sląskiej, ponieważ nie mogłem wrzucić biegu na zapalonym silniku...a jeśli już wrzuciłem na chama to mało silnika nie wyrwało z maski i powoli zaczęła ruszać,,jednak górki nie pokonałem;/ podejrzewam o to pompę lub wysprzęglik,..Jak myślicie co to może być, jakieś pomysły,,jutro maja mi rozebrać skrzynie itp i zobaczyć co w trawie piszczy...gdzieś widziałem wysprzegliki same, w serwisie powiedziano mi że to komplet ze sprzęgłem..jak to naprawdę jest?? przebieg 191 tyś....wg książki
edit: U Was też tak jest że przez 4-5s pokazuje komputer spalanie w l/km(3-8)a dopiero po chwili przestawia się na l/h?
Dodam że sprzęgło jest miękkie, na początku kleiło się do podłogi lub robiło skok 3/4 i po chwili odskakiwało do końca z lekkim "pyknięciem " ale to trwało kilka km a potem umarło..
Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką
dryblaspl, jeśli masz 1,9 BXE to wysprzęglik nie jest zintegrowany z łożyskiem wyciskowym a tym bardziej ze sprzęgłem. Jest na wierzchu skrzyni i można go wymienić w max 30 minut nawet "pod blokiem", bez jakiś specjalistycznych narzędzi. A co może być u Ciebie, trudno powiedzieć bez pobieżnego chociaż sprawdzenia...
Okazało sie , że sprzęgło poszło kompletne...wg pokazanych części tarcza była zewnętrznie wyszlifowana a wewnętrznie śladowe ilości okładzin..cena Aso kosmiczna 4500 komplet z dwumasa, robocizna..... nie wiem skąd są takie ceny, zamówiłem z allegro całość za 1400zł,jedynie 700zl robocizna... i 3 dni czekania na montarz
Edit:....auto naprawione i umyte do południa poza kosztami jest dobrze 0% rabatu;/
Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką
Komentarz