Witam,jakiś czas temu zaczęła mi szwankować klimatyzacja.Raz się włączała raz nie ale jak się włączyła to działała tyle że wydaje mi się że dmuchawa nie dawała pełnej mocy.Nadszedł dzień w którym to odmówiła posłuszeństwa na dobre.Teraz w climatronicu nie działa nic ani ciepło ani zimno wentylatory też nie działają.Ma ktoś jakieś pomysły?
owen, bezpieczniki sprawdzałeś :?: mnie ostatnio też nie chłodziło, ale winny był bezpiecznik 30A w puszce na akumulatorze. wymieniłem i teraz mam "cool".
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Więc tak octawia jedynka z 2004r silnik ASZ z climatronic.Czy panel działa? zależy co masz na myśli,wszystko przyciski działają tak jak normalnie tylko nie ma efektów działania :klimy,ogrzewania i wiatraki nawet nie drgną.Jak wcześniej wspomniałem wszystko to od jakiegoś miesiąca się zawieszało aż pewnego dnia przestało działać :evil:
Cytat z forum passata:
"Wyłączony zapłon. Przytrzymujesz na palenu Climatronica klawisze -> "Zamknięty obieg powietrza" + ECON. Trzymając, włączasz zapłon (nie zapalasz silnika). Czekasz aż na panelu zaświeci się wszystko co się da lub wyświetlony zostanie napis diag.
Podczas testu będzie słychać jak pracują klapy i diagnozuje się cały układ. Również podczas trwania diagnozy powinien zostać uruchomiony elektryczny wiatrak na chłodnicy - skraplaczu z prodzu samochodu. Jeżeli tak się nie stanie, uległ on najprawdopodobniej awarii co jest bardzo częste w wypadku Passata.
Panowie sprawdzone kompem i klima w100% sprawna.Kolega jak diagnozował to stwierdził że najprawdopodobniej czyli na 99% wiatrak.Rozebrałem lekko przeczyściłem i działa ale wydaje mi się że to jego ostatnie podrygi.Problemem są kończące się szczotki które to spowodowały że wiatrak się zawieszał i klima raz działała raz nie.Przy następnym takim problemie trzeba będzie wymienić wiatrak na nowy.Dzięki wszystkim za pomoc :szeroki_usmiech
Komentarz