tom007, gratki szkody
[O1] Padła kilimatyzacja?
Zwiń
X
-
[O1] Padła kilimatyzacja?
Witam,jakiś czas temu zaczęła mi szwankować klimatyzacja.Raz się włączała raz nie ale jak się włączyła to działała tyle że wydaje mi się że dmuchawa nie dawała pełnej mocy.Nadszedł dzień w którym to odmówiła posłuszeństwa na dobre.Teraz w climatronicu nie działa nic ani ciepło ani zimno wentylatory też nie działają.Ma ktoś jakieś pomysły?MOCY PRZYBYWAJ
-
-
Witam
Napisz dokladnie co sie dzieje - panel dziala, wentylator w kabinie dziala?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Więc tak octawia jedynka z 2004r silnik ASZ z climatronic.Czy panel działa? zależy co masz na myśli,wszystko przyciski działają tak jak normalnie tylko nie ma efektów działania :klimy,ogrzewania i wiatraki nawet nie drgną.Jak wcześniej wspomniałem wszystko to od jakiegoś miesiąca się zawieszało aż pewnego dnia przestało działać :evil:MOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Wyglada na problem z panelem.
Przydalo by sie podpiac VAGa i zrobic test klimatronika - chyba ze da sie z guzikow na panelu.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Cytat z forum passata:
"Wyłączony zapłon. Przytrzymujesz na palenu Climatronica klawisze -> "Zamknięty obieg powietrza" + ECON. Trzymając, włączasz zapłon (nie zapalasz silnika). Czekasz aż na panelu zaświeci się wszystko co się da lub wyświetlony zostanie napis diag.
Podczas testu będzie słychać jak pracują klapy i diagnozuje się cały układ. Również podczas trwania diagnozy powinien zostać uruchomiony elektryczny wiatrak na chłodnicy - skraplaczu z prodzu samochodu. Jeżeli tak się nie stanie, uległ on najprawdopodobniej awarii co jest bardzo częste w wypadku Passata.
Pozdrawiam "Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Panowie sprawdzone kompem i klima w100% sprawna.Kolega jak diagnozował to stwierdził że najprawdopodobniej czyli na 99% wiatrak.Rozebrałem lekko przeczyściłem i działa ale wydaje mi się że to jego ostatnie podrygi.Problemem są kończące się szczotki które to spowodowały że wiatrak się zawieszał i klima raz działała raz nie.Przy następnym takim problemie trzeba będzie wymienić wiatrak na nowy.Dzięki wszystkim za pomoc :szeroki_usmiechMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
Komentarz