Padł aku , central nie dziala nie moge dostac sie do auta !!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loponez
    Ambiente
    • 2011
    • 196

Zamieszczone przez neoXs
    Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    ciekawe ile takie wysilone turbo wytrzyma? Znająć "speców" z VW znów obliczyli zużycie materiałów na 150 tys..
    Hmm to na moje roczne przebiegi dałoby mi jakieś 15-18 lat
    Przy takich rocznych przebiegach padnie szybciej. Nie martw się
    Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
    nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
  • Genzor
    Classic
    • 2010
    • 10

Witam po dluuugiej przerwie. Nie pisalem poniewaz nie bylo potrzeby przez caly czas z Octavia nic sie nei dzialo... Mialem drobny wypadek potracilem pieska , odstawielm auto czekajac za odszkodowaniem (nie moglem jezdzic zbity reflektor , delikatne wgniecenia etc) Sprawa sie wlasiciwie zakonczyla , chcialem isc do auta aby wystawic je przed dom no i jest problem...
    Akumulator padl totalne zero nawet na liczniku godziny nie pokazuje , Wejsc do srodka inaczej sie nie da od kiedy mamy auto czyli od poczatku nikt nigdy nie uzywal kluczyka :-/ Kluczyk "prawie caly" wchodzi jedynie w dzwi kierowcy psikalem czym sie dalo i to tak na nic. Wpadlem na pomysl aby podniesc wiec sama maske tylko tutaj pytanie jak tam sie najlatwiej dostac ? Linke znajde gdzies od spodu czy spisac na straty grill ? Istnieje w ogole taka mozliwosc ? Jesli ktos napisze ze mam to zrobic przez bagaznik zmartwie tez sie nie da kluczyka w ogole nie idzie tam wsadzic (wiem ze to nasza wina jednak nie zrobie z tym juz nic moge byc zly na siebie)

Co doradzacie ?

Pozdrawiam Marek :-)
    Moja Niunia... 200 Hp +

Komentarz

• deco26
      Drive
      • 2010
      • 61

Jak masz przeciwmgielne to spróbuj je wyciągnąć i zamiast żarówki wpiąć +12V (tylko musisz zwrócić uwagę gdzie + a gdzie -). Powinno dać się otworzyć wtedy auto centralnym.

Komentarz

• pTb
        Classic
        • 2012
        • 22

nie lepiej zadzwonić na awaryjne otwieranie auta ? 80-100 zł i gość fachowo dostanie się do środka.
        chyba że chcesz samemu spróbować bo to nie czarna magia. w szczeline wsuwasz na chama kołek drewniany i skombinuj długi drut.
        15 min i po robocie
        pozdrawiam,
        Olo

Komentarz

• djwyrebas
          Ambiente
          • 2011
          • 214

proste, WD40 do zamka i próbuj 2 razy i powtarzaj operacje do dkutku
          gazu, bo dogania nas starość!

Komentarz

• pTb
            Classic
            • 2012
            • 22

Zamieszczone przez djwyrebas
            proste, WD40 do zamka i próbuj 2 razy i powtarzaj operacje do dkutku
            Czasami nie ma szans. Ja nie używając kluczyka przez 4 lata załatwiłem się tak w poprzednim aucie - zamki całkowicie martwe. A najgorsze było to, że akumulator znajdował się pod siedzeniem (Xsara Picasso) więc podniesienie maski nie bardzo mnie urządzało i pozostał tylko włam
            pozdrawiam,
            Olo

Komentarz

• krisoctav
              Rider
              • 2008
              • 417

w sumie rozwiązania są bynajmniej 2
              pierwsze podnosisz auto lewa strona ściągasz osłona silnika jeśli masz gmerasz ręką szukasz linki przy zamku i otwierasz maskę trochę trudne ale możliwe
              druga propozycja również auto do góry prostownik przy aucie podpinasz klemę plusową to musisz wymacać rozrusznik i kabel przychodzący do niego jeden gruby to plus i podpinasz drugi minus w sumie obojętnie gdzie najlepiej gdzie koło akumy lub śruba koła byle masa masz włączasz prostownik i powinieneś pilotem otworzyć drzwi
              oczywiście później wkłady zamka do przeczyszczenia przesmarowania obydwa do firmy najlepiej która się tym zajmuje polecam w poznaniu głogowska ostatni przystanek przed górczynem

Komentarz

• fryta1979
                Ambiente
                • 2010
                • 188

A nie masz zamka w bagażniku?

Komentarz

• gifek
                  Drive
                  • 2010
                  • 43

a na przyszłość wyprowadzić sobie awaryjne kabelki np pod halogenem

Komentarz

• krzynol
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 11012
                    • Superb II combi (3T5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ostatnio to z 4techem przerabialiśmy - walenie szyby w drzwiach przednich

koszt sszyby 30zł
                    wymiana 30 minut

najszybciej njtaniej
                    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                    poprzednie modele:
                    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• phrix
                      L&K
                      • 2007
                      • 1000
                      • Audi
                      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w szczeline wsuwasz na chama kołek drewniany i skombinuj długi drut. 15 min i po robocie
                      :diabelski_usmiech jasne ...

Najszybciej dostaniesz się do komory silnika. Jeżeli samochód masz na placu u siebie dostań się od dołu i zwolnij blokadę maski. Najłatwiej zobacz w innej O1 jak idzie linka. Jest to możliwe, nawet na forum znajdziesz opis co i jak zrobić.

Z kołkami i drutami nie kombinuj bo i tak szarpiąc klamki, linki itp. auta nie otworzysz.

Jeżeli do jutra nie dasz sobie rady daj info na PRV.
                      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• TomekRs
                        RS
                        • 2011
                        • 1670

W O2 tez nie ma wiekszych problemow z otworzeniem maski. Zdejmujesz obudowe dolna slnika i lecisz reka do samej gory gdzie masz linke i otwierasz. Ostatnio mi gosciu tak otworzyl maske w 5min. Szkoda szyb i pieniedzy na magikow od otwierania

Komentarz

• ulysse
                          Rider
                          • 2010
                          • 496

Ja też miałem problem z otwarciem u siebie.... podniosłem samochód do góry, ustawiłem na "kobyłkach", podłączyłem się kablem plusowym pod rozrusznik a minusem gdzieś za masę i samochód ładnie się otworzył

Oczywiście o ile masz osłonę silnika to najpierw musisz ją zdjąć ale to nie problem przy podniesionym przodzie

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10918
                            • Fiat

pTb, a gdzie tak tanio włamy robią? mi ostatnio facet otwierał vw t4, kluczyk się zatrzasnął. wziął 150 zł, a na początku chciał 200.

Komentarz

• Genzor
                              Classic
                              • 2010
                              • 10

Auto otwarte przy pomocy prostownika ;D dzieki za pomoc w zyciu bym na to nie wpadl aku wymieniony na gigawatta - linia produkcyjna boscha zobaczymy jak i ile bedzie sluzyc. Co do zamkow - bawilem sie z nimi przez 2 dni ! Moje osiagniecie to tylko to iz kluczyc nie wchodzi na 1/3 tyklko "prawie caly" wiec te zamki moge raczej spisac juz tylko i wylacznie na starty. Bardzo dziekuje za pomoc Panowie ! Juz sie balem ze bede musial wybijac szybe ale naszczescie sie obeszlo. Serdecznie pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i jeszcze raz dzieki !

Pzdr
                              Moja Niunia... 200 Hp +

Komentarz

• deco26
                                Drive
                                • 2010
                                • 61

Więc gdzie się konkretnie podpiąłeś tym prostownikiem?

Komentarz

• ulysse
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 496

Zamieszczone przez Genzor
                                  Auto otwarte przy pomocy prostownika ;D dzieki za pomoc w zyciu bym na to nie wpadl aku wymieniony na gigawatta - linia produkcyjna boscha zobaczymy jak i ile bedzie sluzyc. Co do zamkow - bawilem sie z nimi przez 2 dni ! Moje osiagniecie to tylko to iz kluczyc nie wchodzi na 1/3 tyklko "prawie caly" wiec te zamki moge raczej spisac juz tylko i wylacznie na starty. Bardzo dziekuje za pomoc Panowie ! Juz sie balem ze bede musial wybijac szybe ale naszczescie sie obeszlo. Serdecznie pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i jeszcze raz dzieki !

Pzdr
                                  Czyli mój sposób się sprawdził ?

Komentarz

Pracuję...