Przetarcie od kolana, a więc trwało to bardzo długo, i było z pewnością nezbyt wygodne, bo to kolano z pewnością trochę miało nie wydgodnie, twardo.
U siebie ten problem rozwiązałem w ten sposób, że w tym miejscu nakleiłem miękką elastyczną gumę. Nie rzuca się w oczy, i duża wygoda, nic nie uwiera.
Bardzo dobrze nadaje się do tego samoprzylepna uszczelka do okien. Nie ta z gąbki, tylko z miękkiej mikrogumy. W odpowiednim miejscu trzeba poprostu nakleić kilka pasków jeden przy drugim, na styk.
Można oczywiście nakleić za pomocą dwustronnej taśmy klejącej dowolny odpowiednio przycięty, elastyczny materiał, np. kawałek filcu, gumy itp.
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Nie wiem co masz na myśli pisząc "okolice", ale w Katowicach i Krakowie są filie firmy S-Plus zajmującej się detailingiem. Cuda potrafią robić i naprawiać bez śladu zarysowania czy otwory wiercone w kokpicie albo przepaloną papierosem tapicerkę. Powinni dać radę Ci pomóc. Fajne mają zdjęcia na stronie z tych napraw. Mnie naprawiali kiedyś pęknięty zderzak.
To są aż tak duże zniszczenia, że trzeba naprawiać? Moim zdaniem nakleić elastyczną łatkę i nic nie będzie widać, i będzie na dodatek wygoda. Nie przesadzajmy z tym bałwochwalstwem samochodu typu Octavia.
jackal79
Podejrzewam, że chcesz do wymiany osłonę tunelu (taką z weluru). Poszukaj na ETKA. IMO zastanawiam sie ale po co, aż tak wielkie sa wytarcia?!
Nie to pewnie ten rant na wysokości klimatronika, chop mający 180 - 190 cm. wzrostu rzeczywiście dotyka, kolanem do samego rantu tego elementu kokpitu i wygniata to miejsce w OII, że pęka ten plastik, pianka na wysokości panelu klimatyzacji. Też to mam i sie tym nie przejmuje.
Komentarz