Ja mam podobny problem, a tak samo szukania nie dala mi żadnego sensownego wyniku, wiec postanowiłem juz zdezaktywowac te kontrolkę... Niemniej jednak dzięki za tego linka :wink:
[O1] Wgnieciony/poszarpany próg
Zwiń
X
-
[O1] Wgnieciony/poszarpany próg
Dałem octavke dziewczynie raz w roku, efekt widoczny na zdjęciach....na jej drodze stanął betonowy śmietnik....boli mnie serce bo staram się dbać o auto... Jakby tego było mało, na drzwiach kilka grubych rys.
Jak byście naprawiali tak wgnieciony próg? finansowo krucho więc czy da się zrobić coś samemu? lakier niestety w części zdarty, rysy w niektórych miejscach głębokie więc ocynk uszkodzony. Myślałem o wyprostowaniu, zdarciu powłoki, wyszlifowaniu, jakiś podkład epoksydowy, szpachłówka, szlif i oddać do lakiernika. Co Wy na to?
-
-
Zamieszczone przez blady14101zrobienie jakiejś nakładki
Widziałem kiedyś podobne wgniecenie, które blacharz wyciągnął zgrzewając punktowo w odpowiednie miejsca-cyklicznie stalowe haczyki-pręciki (odpowiednia technologia). Póżniej tylko troszkę szpachli i lakier.
Odwiedź lepiej jakiegoś konkretniejszego fachowca w celu weryfikacji naprawyO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
niestety nie mam migomatu:/ oddałem skodzinkę do blacharza/lakiernika, zaśpiewał 400 zł, myślę, że cena normalna. Auto może będzie na sobotę, dziś pojechałem rowerkiem zobaczyć czy coś zrobił. Blacharz wyciął i wspawał kawałem innego progu i szpachel oczywiście, narazie tyle, czekam do soboty, mam nadzieje że śladu nie będzie i nie wyjdzie żaden chochlik po roku...
Komentarz
-
-
Miałem bardo podobna szkodę tylko trochę dłuższą.
Oddałem na AC, próg wyciągnięty punktowo, nowy ocynk nałożony ogniowo, nie ma śladu po tym jedynie baranek ma minimalnie inna fakturę.
4300 brutto dla warsztatu Z tego powodu że kasę dostali niezła to ponaprawiali mi gratis wszystkie puknięcia od kogoś drzwi które miałem na błotniku itd.
Komentarz
-
Komentarz