witam ma problem z silnikiem 1.6 AEE 75 KM + lpg poodpaleniu zimnego badz cieplego silnika mam problem z obrotami i dodawaniem gazu jak dodam gazu to go dławi jak go na takim dlawieniu dodam mu gazu i nagle da rade wskoczyc na 2000 obr to przezuci mi na gaz i jest lepiej na gazie jedzie normalnie a jak jest nagrzany silnik i wrzucego na benzyne to jedzie ale tez dlawi troche puszcza dlawienie jak jade na benzynie powyzej 3000 obr
wymienilem swiece kable zaplonowe kopulke palec modul zaplonowywszystko na polecenie mechanika i jest dalej zle dlawi nadal prosze o pomoc jaka moze byc tego przyczyna
Miałem podobnie w poprzedniej Okcie, tyle że w silniku AKL też z gazem. Mój mechanik zrobił wymianę kabli, świec, do tego jeszcze było wyczyścił przepustnicę i skasował kilka błędów w kompie. Do przepustnicy miał jakiś preparat w sprayu - nie pamiętam nazwy. Całość: części i robota wyszły nie 300zł, ale na 2 lata miałem spokój, później sprzedałem to auto, a że jeździ teraz u szwagra, wiem, że nic mu nie dolega. Na koniec jeszcze podregulowałem LPG.
Aha - było jeszcze czyszczenie przepływomierza.
Piter tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
KM i Nm dołożył gregor10
U mnie jest to samo na PB. Moj mechanik powiedzial mi, ze olej zalewa 1 swiece i to dlatego. Jak wymienilem swiece na nowe to przez kilka dni na benzynie bylo OK, ale potem znow zaczal szarpac i dlawic sie.
Ja osobiscie olalem ten temat skoro na LPG jezdzi bardzo dobrze
Raz tylko musialem dojechac na benzynie bo gaz sie skonczyl to mialem problem, bo musialem dojechac zaledwie 5-6km a Octavka spalila przy tym okolo 4 litrow
Komentarz