Skoda Octavia II 1.6 FSI pytanie ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • martuzikowski
    Classic
    • 2010
    • 10

Podłączałeś pod komputer? Trzeba sprawdzić błędy, niby się moduł nie koduje, ale w Gatewayu trzeba zaznaczyć moduł haku.
  • Grzybek_3
    Drive
    • 2009
    • 65

Witam panowie mam pytanie odnośnie tego silnika, chodzi o to że kiedy jadę sobie spokojnie bez pośpiechu nagle przy 3000obr/min nagle silnik zaczyna ciągnąć jak szalony, wiem że 16v tak mają ale mój raz ciągnie a raz w ogóle nie ciągnie?? Dodam tylko że wymieniałam rozrząd w tamtym tygodniu i czujnik położenia wałka rozrządu, przed wymianą tez tak było. Czy ktoś miał kiedyś taki problem ?

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

Rozrzad na lancuszku wymieniles? A jaki przebieg mialo auto?

Komentarz

• Grzybek_3
        Drive
        • 2009
        • 65

Rozrząd wymieniony w tamtym tygodniu auto ma 208 tys

Komentarz

• patryk23
          L&K
          • 2011
          • 1105
          • Octavia II (1Z3)
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

a wariator rowniez wymieniales?

Komentarz

• Grzybek_3
            Drive
            • 2009
            • 65

A mógłbyś bardziej rozszyfrować słowo "wariator" wymieniłem łańcuch, napinacz, obydwa kółka, ślizgi, i śrubki???

Komentarz

• patryk23
              L&K
              • 2011
              • 1105
              • Octavia II (1Z3)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Chodzi mi o to grubsze kolo na walku zaworow ssacych ktore steruje fazami rozrzadu takie obiawy moga sugerowac problem z wariatorem (malo prawdopodobne jak jest nowy) lub problem tkwi w wysterowaniu zaworu sterujacego nim . Powinny sie pokazac jakies bledy na kompie

Komentarz

• Grzybek_3
                Drive
                • 2009
                • 65

Acha wszytko jasne, błędów żadnych nie wywala jak narzazie, jak go kupowałem to był "błąd czujnika położenia wałka rozrządu" i to był jedyny raz taki błąd został wykasowany ale ciągle te same objawy...... i czujnik wymieniony na nowy w tamtym tygodniu. Zastanawia mnie ten wariator?? Moze wiesz jakie są koszta wymiany tego radiatora i cena samego zakupu ?

Komentarz

• patryk23
                  L&K
                  • 2011
                  • 1105
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

No to musze cie troche zmartwic , poniewaz to jest drogi gips ..... a poza tym musisz rozbierac pokrywe rozrzadu drugi raz.... Ale jesli nie masz terkotania przy rozruchu i niw wyskakuja bledy mozesz z tym jeszcze pojezdzic...

poczytaj ten watek http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=480

przerabiałem to w moim niedawno

Komentarz

• Grzybek_3
                    Drive
                    • 2009
                    • 65

Zamieszczone przez patryk23
                    No to musze cie troche zmartwic , poniewaz to jest drogi gips ..... a poza tym musisz rozbierac pokrywe rozrzadu drugi raz.... Ale jesli nie masz terkotania przy rozruchu i niw wyskakuja bledy mozesz z tym jeszcze pojezdzic...

poczytaj ten watek http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=480

przerabiałem to w moim niedawno
                    Niestety dowiedziałem się ile kosztuje ten "wariator" 1750 PLN nowy z serwisu..... Aż myślałem ze będzie drogi ale nie aż tak a ty ile płaciłeś ?

Komentarz

Pracuję...