[O1] Wytarty stabilizator przy gumach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • casper255
    Classic
    • 2010
    • 30

Zamieszczone przez piotrek_gdy
    ale niestety nie da się najtaniej :wink:
    Jeśli totalnie ległem i nie było skąd kupować, to faktycznie leciałem do ASO. Ale np nie za 1400 bo za ~1000 kupowałem IC z S3 ( full alu ) czy też zamiast 800 płaciłem jakos 600 za stabilizator od R20.

Niektóre graty był niedostępne, a na niektórych musiałem jeść zęby - kupiłem w sumie 3 baki i 4 pompy ...

Dlatego niektóre pierdoły kupowałem nowe - ale trust me - było budżetowo - np set hebla od A3 3.2 Quattro za 700 zł ( przod okazal sie nie 310 tylko 286 ) + później dokupienie tyłu za 400 juz pod 310mm. Sam fakt ze silnik kpl z walem, zawieszeniem, haldexem i skrzynia + pompa abs kupilem za 8000 - to juz o czyms swiadczy - bo te motory kosztuja 7-10 tys kompletne bez niczego wiecej

Zamieszczone przez lukasz3112
    misiek^wro, już myślałem że kolor tez zmieniasz bo czytałem wcześniej, że się zastanawiałeś nad różnymi kolorami.
    Brak sosu na pierdoły na razie kazał mu porzucić temat.
  • krzysiekj
    Ambiente
    • 2008
    • 108

Witam przymierzam się do wymiany gum i łączników stabilizatora, kupiłem oryginały, ale mocowania gum już chcę kupić zamienniki bo oryginał kosmicznie drogi. Zauważyłem jednak, że drążek stabilizatora w miejscu styku z gumą jest wytarty. Nie wiem czy drążek oryginalnie pokryty jest farbą czy jakąś otuliną gumowaną? Co proponujecie jeśli już zainwestowałem w gumy ORI? Czy konieczna jest wymiana drążka czy wystarczy jak to ktoś gdzieś napisał okleić taśmą izolacyjną?
    www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• pablo_doctor
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 791

to ze czarna arba sie przetarla to norma, problem jest gdy dochodzi do ekstremalnego przytrarcia pow. metalu - stabilizator do wymiany /tak napisano w serwisowce/ ale ja jeszcze ni widzialemtakiego ekstremalnego przypadka
      pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• krzysiekj
        Ambiente
        • 2008
        • 108

Zamieszczone przez pablo_doctor
        to ze czarna arba sie przetarla to norma, problem jest gdy dochodzi do ekstremalnego przytrarcia pow. metalu - stabilizator do wymiany /tak napisano w serwisowce/ ale ja jeszcze ni widzialemtakiego ekstremalnego przypadka
        Czyli co zakładać na to jak jest czy faktycznie dobrze jest okleić taśmą, a może lepiej wyczyścić i pomalować?
        www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• pablo_doctor
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 791

tak jak ylko farba to nic nie rob - tylko zakladaj
          pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

Pracuję...