[Inne] Polo 2007 1,4 TDI zapalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowaal_jedrek
    Classic
    • 2011
    • 22

marlej108, Ty się dziwisz pozycji KIA Sportage, a ja nie mogę wyjść z podziwu, że tyle ludzi kupuje Nissana QQ.
    Ten (dobry jednak) samochód też jest przecież nietani (i też można zapomnieć o jakichkolwiek pozaoficjalnych rabatach), stary (już 6 lat na rynku i za chwilę wchodzi następca), wykończony sobie tak, niespecjalnie urodziwy...
  • peb
    Rider
    • 2010
    • 254
    • Roomster (5J)

Witam
    Mój znajomy ma porblem z polo który właśnie zakupił. Przez pierwszy tydzień wszystko ok. Postał 2 dni i nie można było go odpalić. Był z nim u mechanika powiedział że to jest kwestia zapowietrzjącego się układu paliwowego. Dołożył zaworek zwrotny na przewody paliwowe. Na 1 dzień pomogło i znów nie chce odpalać. Nie ma reguły czy to zimny czy ciepły. Czasami pali na dotyk. Wczoraj jak od niego porzyczyłem zauważyłem ze jak się przygazuje i po chwili się zgasi to nie odpala. Czasem gaśnie jak się przejedzie kawałek na obrotach powyżej 2,5 tys obrotów po odjęciu gazu. Czy to jest kwestia wtrysków lub pompy. VAG nie pokazuje żadnych błędów. Sprawa bardzo pilna bo jedzie 01,10 do francji, a chciał tym samochodzikiem jechać. proszę o jaką kolwiek podpowiedź.
    Wyprzedaż garażowa
    Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

log 13, 18, 23
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• przemik
        RS
        • 2012
        • 1610

Zamieszczone przez robekcool
        log 13, 18, 23
        ..oraz 001,004 i 007
        Przemek
        DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
        A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
        80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

sprawdz pompe paliwa w zbiorniku czy podaje paliwo jak nie chce odpalic .
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Doba
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 357
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

wymień filtr paliwa może jest galareta...

Czy silnik był myty może?
            MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• peb
              Rider
              • 2010
              • 254
              • Roomster (5J)

Witam
              Znalazłem rozwiązanie problemu. Okazała się PIERDÓŁKA. Rzecz która nie mogła się zdarzyć. Wymieniłem obejmę od przewodów paliwowych na orginalny bo mu wymienili w warsztacie na taką skręcaną na śróbkę. Odpiołem wężyk i zauważyłem że nie wypływa paliwo a powinno przynajmniej coś kapnąć. Wyjąłem przewód i oniemiałem W środku nie było prześwitu. Wymieniłem wężyk i wszystko ok. Z własnej ciekawości rozciołem wężyk i okazało się że folia która jest wewnątrz się odkleiła od śicanek i zaślepiła światło wężyka. Czysty przypadek. Dziękuję wszystkim za pomoc.

[ Dodano: Pon 17 Wrz, 12 20:54 ]
              Aha odpowiem jeszczegerman81, pompa podawała zawsze to od razu sprawdziłem ale akurat musiałem trafić na chwilę kiedy super odpalała. jak ruszyłem wężykiem folia się musiała wygiąć i był przelot. Doba, Wszystkie filtry wymienił od rau po zakupie razem z rozrządem ale to się dzialo jeszcze przed wymianą i to wszystko miało pomuc a nie dało rezultatu. Silnik był myty przez poprzedniego właściciela bo teraz okazało się ze silnik się poci na uszczelce pod deklem zaworów i próbówał to ukryć. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.

[ Dodano: Pon 17 Wrz, 12 20:54 ]
              Aha odpowiem jeszczegerman81, pompa podawała zawsze to od razu sprawdziłem ale akurat musiałem trafić na chwilę kiedy super odpalała. jak ruszyłem wężykiem folia się musiała wygiąć i był przelot. Doba, Wszystkie filtry wymienił od rau po zakupie razem z rozrządem ale to się dzialo jeszcze przed wymianą i to wszystko miało pomuc a nie dało rezultatu. Silnik był myty przez poprzedniego właściciela bo teraz okazało się ze silnik się poci na uszczelce pod deklem zaworów i próbówał to ukryć. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
              Wyprzedaż garażowa

Komentarz

• słoń
                Elegance
                • 2010
                • 777

czy takie coś może być od biodiesla?

Komentarz

• peb
                  Rider
                  • 2010
                  • 254
                  • Roomster (5J)

Nie mam pojęcia. Kolega mówi że on nie tankował. A nie wiadomo jakie paliwo tankował poprzedni właściciel. Może było wlane jakieś chrzczone paliwo z jakimś kwasem co rozpuścił ścianki. Raz na śląsku ja sam zatankowałem takie paliwo (na stacji dużej sieci i uważanej za mającą dobre paliwo) że waliło normalnie rozpuszczalnikiem i po ok 60 km stanołem na drodze. Okazało się żę zapchał filtr. (filtr był wymieniany tuż przed).
                  Wyprzedaż garażowa

Komentarz

Pracuję...