rafiki, też lało. Byłem akurat na poprawinach weselnych, ale koło 19 przeszła baaardzo intensywna ulewa.
[O1] Zaryglowane drzwi prawy tył.
Zwiń
X
-
[O1] Zaryglowane drzwi prawy tył.
Witam.
Przejżałem forum i nie znalazłem pomocy
Pacjent: O1.
Problem: zablokowane, zaryglowane drzwi prawy tył, nie do otwarcia. Pozostałe drzwi, otwierają się i zamykają normalnie. Naprawiana była wiązka przwodów ta co wchodzi w drzwi bo były poprzecierane kable.
po podłaczeniu VCDS błędy:
3 Faults Found:
01336 - Data Bus for Comfort System
37-10 - Faulty - Intermittent
01334 - Door Control Module; Rear Right (J389)
49-10 - No Communications - Intermittent
00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223)
27-00 - Implausible Signal
po skasowaniu pojaiwają sięponownie po próbach otwarcia, odryglowania.
W blokach pomiarowych grupa 009 drzwi, których nie można otworzyć - Safe pozostałe Unlocked screen poniżej.
Za każdą sugestię, pomoc, poradę będę ogromnie wdzięczny.Załączone pliki// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
-
-
Spróbuj z wyczuciem uderzać w drzwi na wysokości zamka i jednocześnie zamykać i otwierać pilotem.Prawdopodobnie uszkodzony jest zamek mechanicznie lub dźwigienka blokady przed dziećmi ustawiła się w środkowej pozycji.Jeżeli ten zabieg nie pomoże,to zdjęcie boczka i rozebranie zamka.Na szczęście nie jest to passat b5.
Komentarz
-
-
W takim razie może rzeczywiście masz przestawioną dźwigienkę blokady dla dzieci, nie kombinowałeś Ty albo ktoś bliski przy niej?
O guzik pytam bo samemu mi kiedyś "wpadł" w drzwi i nie mogłem otworzyć auta bo jak "wpadł" to już wyskoczyć z dziury nie chciał i blokował przez to mechanizm zamka, więc musiałem zdjąć cały boczek.Artur
Komentarz
-
-
Całe szczęście nie jest to mój samochód a znajomego nie mniej jednak trzeba chłopu pomóc . Przestawiona dźwigienka blokady dla dzieci pozwoliłaby raczej otworzyć samochód z zewnątrz a tu ani od środka ani od zewnątrz .// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
Komentarz
-
-
kolego zepsuty zamek, tapicerkę da się zdjąć od środka. Śrubki od spodu są dostępne. Zamek trzeba po prostu wyłamać i założyć nowy. Przerabiałem to w tylnych lewych drzwiach. Drzwi są zamknięte na stałe, jak od środka próbujesz otworzyć drzwi to rygiel idzie do góry a jak puścisz rygiel wraca na dół. Jeżeli kable są w porządku to zamek walnięty na 100%.L&K
Komentarz
-
-
r2r wygląda na to że linka jest na swoim miejscu, klamki stawiają normalny opór. Tu musi być coś z elektryką, drzwi zostały w położeniu "zaryglowane" i dopóki się ich nie odrygluje otwieranie klamkami nic nie da, tak sobie to tłumaczę, czy dobrze się okaże
czesiu1929 piszesz że idzie na zamkniętych drzwiach tapicerkę ściągnąć, trochę mnie pocieszyłeś, jutro będziemy działać i się obada co i jak.
Dzięki koledzy za zainteresowanie// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czesiu1929Drzwi są zamknięte na stałe, jak od środka próbujesz otworzyć drzwi to rygiel idzie do góry a jak puścisz rygiel wraca na dół.
K_Popiel, w ostateczności spróbujcie jeszcze tego patentuArtur
Komentarz
-
Komentarz