[O1] Zaryglowane drzwi prawy tył.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GPM
    Classic
    • 2011
    • 15

rafiki, też lało. Byłem akurat na poprawinach weselnych, ale koło 19 przeszła baaardzo intensywna ulewa.
    paweł
  • K_Popiel
    Rider
    • 2010
    • 608

Witam.
    Przejżałem forum i nie znalazłem pomocy

Pacjent: O1.
    Problem: zablokowane, zaryglowane drzwi prawy tył, nie do otwarcia. Pozostałe drzwi, otwierają się i zamykają normalnie. Naprawiana była wiązka przwodów ta co wchodzi w drzwi bo były poprzecierane kable.
    po podłaczeniu VCDS błędy:

3 Faults Found:

01336 - Data Bus for Comfort System
    37-10 - Faulty - Intermittent
    01334 - Door Control Module; Rear Right (J389)
    49-10 - No Communications - Intermittent
    00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223)
    27-00 - Implausible Signal

po skasowaniu pojaiwają sięponownie po próbach otwarcia, odryglowania.
    W blokach pomiarowych grupa 009 drzwi, których nie można otworzyć - Safe pozostałe Unlocked screen poniżej.

Za każdą sugestię, pomoc, poradę będę ogromnie wdzięczny.
    Załączone pliki
    // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
    ------------------------------------------------------

Komentarz

• Krzycho-63
      Rider
      • 2007
      • 628
      • Superb II (3T4)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Spróbuj z wyczuciem uderzać w drzwi na wysokości zamka i jednocześnie zamykać i otwierać pilotem.Prawdopodobnie uszkodzony jest zamek mechanicznie lub dźwigienka blokady przed dziećmi ustawiła się w środkowej pozycji.Jeżeli ten zabieg nie pomoże,to zdjęcie boczka i rozebranie zamka.Na szczęście nie jest to passat b5.
      Skoda Superb II Ambition
      2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• K_Popiel
        Rider
        • 2010
        • 608

Dzięki za zainteresowanie, zdjęcie tapicerki będzie tutaj sporym problemem, oby patent zadziałał

Komentarz

• r2r
          RS
          • 2008
          • 4720
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

K_Popiel, a jak z guziczkiem?
          Gdy otwierasz kluczykiem auto to unosi się go góry i "chowa" gdy zamykasz?
          Artur

Komentarz

• K_Popiel
            Rider
            • 2010
            • 608

Wszelkie próby otwarcia, czy to kluczykiem czy przyciskiem w drzwiach kierowcy powodują ruch "guziczka" w pozycję otwartą.

Komentarz

• r2r
              RS
              • 2008
              • 4720
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

W takim razie może rzeczywiście masz przestawioną dźwigienkę blokady dla dzieci, nie kombinowałeś Ty albo ktoś bliski przy niej?
              O guzik pytam bo samemu mi kiedyś "wpadł" w drzwi i nie mogłem otworzyć auta bo jak "wpadł" to już wyskoczyć z dziury nie chciał i blokował przez to mechanizm zamka, więc musiałem zdjąć cały boczek.
              Artur

Komentarz

• K_Popiel
                Rider
                • 2010
                • 608

Całe szczęście nie jest to mój samochód a znajomego nie mniej jednak trzeba chłopu pomóc . Przestawiona dźwigienka blokady dla dzieci pozwoliłaby raczej otworzyć samochód z zewnątrz a tu ani od środka ani od zewnątrz .

Komentarz

• r2r
                  RS
                  • 2008
                  • 4720
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Skoro łapie jakieś błędy na kompie to w takim razie musi być coś z elektryką. Tym bardziej skoro piszesz że były już przetarte przewody.
                  Mechanicznie to jedynie w takim razie zostają klamki wewnątrz i zewnątrz?
                  Stawiają opór? Może linka poszła.
                  Artur

Komentarz

• czesiu1929
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 142

kolego zepsuty zamek, tapicerkę da się zdjąć od środka. Śrubki od spodu są dostępne. Zamek trzeba po prostu wyłamać i założyć nowy. Przerabiałem to w tylnych lewych drzwiach. Drzwi są zamknięte na stałe, jak od środka próbujesz otworzyć drzwi to rygiel idzie do góry a jak puścisz rygiel wraca na dół. Jeżeli kable są w porządku to zamek walnięty na 100%.
                    L&K

Komentarz

• K_Popiel
                      Rider
                      • 2010
                      • 608

r2r wygląda na to że linka jest na swoim miejscu, klamki stawiają normalny opór. Tu musi być coś z elektryką, drzwi zostały w położeniu "zaryglowane" i dopóki się ich nie odrygluje otwieranie klamkami nic nie da, tak sobie to tłumaczę, czy dobrze się okaże

czesiu1929 piszesz że idzie na zamkniętych drzwiach tapicerkę ściągnąć, trochę mnie pocieszyłeś, jutro będziemy działać i się obada co i jak.

Dzięki koledzy za zainteresowanie

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4720
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez czesiu1929
                        Drzwi są zamknięte na stałe, jak od środka próbujesz otworzyć drzwi to rygiel idzie do góry a jak puścisz rygiel wraca na dół.
                        Pewnego razu miałem podobny motyw we wszystkich drzwiach (oprócz moich - kierowcy) naraz. Ciągnięcie klamki powodowało uniesienie rygielka, puszczenie - jego schowanie i poza tym żadnej reakcji. Przestraszyłem się walnęły mi 3 zamki, ale objaw zdarzył się tuż po wymianie akumulatora, zatem odłączyłem klemy na chwilę i po ponownym ich przykręceniu wszystko wróciło do do normy.

K_Popiel, w ostateczności spróbujcie jeszcze tego patentu
                        Artur

Komentarz

• Arti-op
                          Classic
                          • 2009
                          • 2

Witam miałem taki sam przypadek. Pomogło otworzenie drzwi przednich od pasażera , wtedy jest dojście do gumy w której idą kable do tylnych drzwi. Sprubój zdjąć gume i poruszać kablami , mi pomogło. Powodzenia
                          Arti

Komentarz

• K_Popiel
                            Rider
                            • 2010
                            • 608

Tymczasem dzięki za zainteresowanie, temat dalej rusz w poniedziałek, wszelkie sugestie zostaną wykorzystane

Komentarz

Pracuję...