Problem z odpalaniem silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kiddo
    Classic
    • 2011
    • 9

Dzięki ROBAL_26 oblukałem też forum i jutro dam sie do dzieła po pracy choć oktavka u znajomego mechanika , myślę że nie rozkopie woza

[ Dodano: Sob 29 Cze, 13 21:43 ]
    Kochani czy octavia 1,9 TDI z końca 2003 roku na pewno ma przekaźnik 109 :?:
    Zajrzałem dzisiaj pod kratkę i nie widziałem przekaźnika o takim numerze 100 i inne ale 109 nie widziałem.W ETKA-e po vinie jest w rubryce Rok Modyfikacji jest 2004 heeeeeelp

U mnie wszystko jest już ok , winne temu było albo zacinający się siłownik albo zacinająca się klapka czy jakieś cuś - silnik nie dostawał powietrza Tak że trzeba rozebrać i wyczyścić choć może się coś wyrobiło - obaczymy
  • glazar
    Classic
    • 2010
    • 22

Może mi ktoś pomoże . Mam skodę 2 z 2006 r 105KM. Jak postoi trochę dłużej to jest problem z odpaleniem . Niby lapie próbuje wejść w obroty i gaśnie . Muszę trochę pokręcić i dopiero złapie . Do 3 godz jest OK , Jak jestem w pracy muszę tak co 3 godz ją odpalić żeby pochodziła kilka min . To wtedy nie ma problemu . Swiece sprawdzone . Filtr paliwa wymieniony na nowy . Kiedyś pomagalo kilka krotne przekręcenie kluczykiem , teraz nie wiele pomaga . Ma ktoś pomysł co mogło się stać . Mam wrażenie ,że może cofa się paliwo . Co o tym myśleć i co z tym zrobić ?
    witam od 24h jestem właścicielem skody octavi 2 1,9 TDI 105KM

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

sprawdz czujnik temperatury płynu chłodzacego
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• przemik
        RS
        • 2012
        • 1610

czujnik temp, kąt synchro do sprawdzenia i czy w pamięci nie ma błędu czujnika polozenia wałka rozrządu.
        Przemek
        DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
        A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
        80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• glazar
          Classic
          • 2010
          • 22

Kąt sprawdzony. Nie ma żadnych błędów . A jak sprawdzić czujnik temperatury . Komputer to pokaże ? To tylko się dzieje , jak auto postoi powyżej 4 godz. Tak odpala bez problemu

[ Dodano: Pon 08 Paź, 12 20:39 ]
          Zamieszczone przez glazar
          Kąt sprawdzony. Nie ma żadnych błędów . A jak sprawdzić czujnik temperatury i jaką powinien pokazywać temp? Komputer to pokaże ? To tylko się dzieje , jak auto postoi powyżej 4 godz. Tak odpala bez problemu

Komentarz

• przemik
            RS
            • 2012
            • 1610

Kąt sprawdzony tzn.... ile wynosi ???

Czujnik mozna sprawdzic VAG/VCDSem...

Sprobuj go odpiąc po prostu i zobacz czy cos sie zmieni ...
            Przemek
            DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
            A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
            80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• opaluch
              Drive
              • 2008
              • 44

Witam w klubie Tylko że inny silnik, ale ja miałem to samo, teraz jest jeszcze gorzej.
              Identyczny problem
              http://cnc4you.cba.pl

Komentarz

• glazar
                Classic
                • 2010
                • 22

czujnik dzisiaj sprawdzony VAG/VCDSem . Ponoć wszystko w najlepszym porządku . Mechanik twierdzi ,że to problem paliwowy , albo któraś z pomp albo coś z filtrem paliwa np. zawór zwrotny nie trzyma i paliwo się cofa . muszę gdzieś podjechać ,żeby pomierzyć ciśnienia paliwa na obu pompach

Komentarz

• alxxx
                  RS
                  • 2010
                  • 1823
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Jedź zmierz, jak ładuje pompa elektryczna z baku i tandem pompa, trzeba mieć nadzieje że wina w paleniu leży tylko w tych elementach :? niestety istnieją w tych silnikach gorsze scenariusze
                  VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                  Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• glazar
                    Classic
                    • 2010
                    • 22

Dzisiaj zauważyłem ,że jak ją odpalam z wciśniętym trochę pedałem gazu to odpala prawie za pierwszym razem

Komentarz

• opaluch
                      Drive
                      • 2008
                      • 44

Męczę się z tym problem już spory czas. Ostatnio zauważyłem taką prawidłowość:
                      Mam problemy wtedy gdy:
                      1 Silnik postoi kilka godzin, nieważne czy zimno czy gorąco.
                      2 Gdy pojeżdżę wcześniej z obrotami >3000.
                      Im większe obroty tym gorzej z odpaleniem.
                      Zapalić zapali ale jak tylko próbuję ruszyć spadają obroty zaczyna kaszleć i strzelać z wydechu, nie reaguje na pedał gazu. Trzeba zgasić i zapalić od nowa.

Nieraz zapalę i czekam na parkingu z 5min a potem i tak jak ruszę to kicha i się dławi. Dopiero jak go chwilę przegonię to mu mija i jest ok potem. Mogę go gasić i zapalać i nic się nie dzieje.
                      Ręce opadają
                      http://cnc4you.cba.pl

Komentarz

Pracuję...