Coś nie chce mi się wierzyć w taki przyrost mocy bez ingerencji mechanicznej: 134@217KM :?:
Naprawa instalacji Landi Renzo na gwarancji
Zwiń
X
-
Naprawa instalacji Landi Renzo na gwarancji
Witam,
w piątek zaczęła mi wariowac instalacja LPG. Przełacza się na benzyne i piszczy czujka w kabinie. Samochod jest z 2011 roku, więc jeszcze na gwarancji. I teraz pytanie- czy mogę jechać do dowolnego serwisu Skody, czy tylko do tego w którym była montowana instalacja?(oczywiście chodzi o bezpłatną naprawę w ramach gwarancji).
Jestem umówiony na czwartek i chcę być przygotowany na takie niespodzianki. ( temat podobny jak z wymianą sprężyn- jak ktoś nie wie to wmawiają że wymiana się nie należy)
z góry dziekuję za odpowiedzi
-
-
Zamieszczone przez pshemeqI teraz pytanie- czy mogę jechać do dowolnego serwisu Skody, czy tylko do tego w którym była montowana instalacja?
Witam.
Sądzę że właśnie tam gdzie była montowana instalacja - na pewno tam gdzie są fachowcy "gazownicy".
Natomiast naprawa , to prawdopodobnie zmiana (korekta) softu bo z tego o czym piszesz , można wywnioskować iż "komputer nie czyta gazu" jest za niskie ciśnienie i przełącza na benzynę oznajmiając przy tym radośnie buzerem w kabinie , iż właśnie skończył się gaz mimo że w zbiorniku pełno.
Ale w czwartek będziesz już wiedział - powodzenia.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Fakt, w czwartek się dowiem. Ale ciekawi mnie, jak to się ma do gwarancji na samochód- jakbym nie miał gazu to mógłbym serwisować/naprawiać samochód u każdego dealera, a jak mam gaz to tylko tam gdzie montowałem? Przecież Skoda informuje, ze montaz instalacji nie zmienia 2 letniej gwarancji na samochód...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pshemeqFakt, w czwartek się dowiem. Ale ciekawi mnie, jak to się ma do gwarancji na samochód- jakbym nie miał gazu to mógłbym serwisować/naprawiać samochód u każdego dealera, a jak mam gaz to tylko tam gdzie montowałem? Przecież Skoda informuje, ze montaz instalacji nie zmienia 2 letniej gwarancji na samochód...Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ja swoje auto jeśli chodzi o LPG serwisuję bezpośrednio u partnera Landi Renzo. Gdzie nie dość, że jest taniej niż w ASO, to sprzęt, wiedza i podejście dużo bardziej profesjonalne. Ja akurat mam to szczęście, że oni zajmują się tylko i wyłącznie Landi RenzoGwarancji oczywiście nie straciłem, bo od Landi masz osobną książeczkę i ważne aby tym zajmował się ich oficjalny partner
Jakby ktoś był z okolic Mikołowa to może mu się to przyda: http://auto-gas.pl/mnews.php
Komentarz
-
-
Podpytaj u Twojego miejscowego dealera
Tak czy siak wyslalem tez oficjalne zapytanie do SAP- zobacze co mi napisza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsEj ale to logiczne, że się ustawia instalkę LPG na pracującym silniku xD, pozostało jeszcze tylko dodać, że można ową regulację robić na postoju (przy pracującym silniku) lub podczas jazdy (tutaj wyboru co pracy silnika nie mamy
), o czym wspomniała baca10
. A jak życie pokazuje nie każemu gaziarzomi chce sie to robić podczas jazdy.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszA jak życie pokazuje nie każemu gaziarzomi chce sie to robić podczas jazdy.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz