Zamieszczone przez marlej108
[O2] octawia 2 LPG wyje klima
Zwiń
X
-
Hmmm myślę, że 100% dealerów się pod tym podpisuje tylko żaden ze względu na interesy się nie wychyla i nie mówi o tym otwarcie :P Po za tym patrząc na nasze drogi to 30% aut nie spełnia ŻADNYCH norm dopuszczających do ruchu ( a miały być takie ładne po dziadku z Niemiec) IMO wolę będąc na spacerze z dzieckiem, żeby przejechało koło mnie 10 aut spełniających E4 niż jedno po dziadku z SS. Pomijam już fakt, że dla naszych "sąsiadów" bardziej opłacalne jest oddanie złomu za darmo niż utylizacja a u nas jak to zwykle bywa śfagier wyklepie, brat polakieruje, 100 pln wsadzi się w DR przy badaniu i jakoś to będzie (ja nie zapomnę jednej akcji w serwisie gdy miałem MB 190, po serwisie do kosza ze śmieciami podchodzi jeden taxi driver i mówi, że te wycieraczki są jeszcze dobre :shock: no to mówię jak pan chce to proszę brać.... i wziął założył do siebie i pojechał :shock:Tagi: Brak
-
-
witam
auto 1,6 LPG 2012 ma 10 tys przebiegu i ubyło troche płynu do minimum , druga sprawa to klima zaczyna trochę wyć ,im większe obroty tym wieksze wycie , moze ktoś sie spotkał z czyś takim??
w środę jadę do ASO na kocmyrzowskiej zgłosiłęm to na gwarancje zobacze co powiedzą
a jakie macie i nich opinie ?
-
-
jak miałem nową 1.6 BSE to też mi ubyło płynu (co gorsza pośrednio było to przyczyną większej stłuczki) i jest to normalne. Podobnie z klimą - wycie u mnie wystąpiło po miesiącu użytkowania. Oczywiście ASO nic nie usłyszało, choć jest to niezwykle wkurwiające. Na pocieszenie powiem Ci, że sprężarka chodzi do dziś i ma się dobrze (3,5 roku, 60000km).Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Nie powiedziałbym, że to jest norma. U mnie w żadnym samochodzie z LPG płyn nie ubywał i nigdy nie musiałem go dolewać. Zacząłbym może raczej szukać przyczyny ubywania, a nie kojarzyć tego z LPG. Chyba, że jak pisze Enriquez jest to uroda silnika 1.6 MPI (o to pytam niżejZamieszczone przez termit886Ubywanie płynu do chłodnicy to w autach z LPG norma
), ale wtedy LPG nie ma tu nic do rzeczy.
Enriquez, jak rozumiem normalne jest ubywanie płynu w 1.6, bo u Ciebie nie było LPG przecież?Zamieszczone przez Enriquezjak miałem nową 1.6 BSE to też mi ubyło płynu (co gorsza pośrednio było to przyczyną większej stłuczki) i jest to normalne
PS: gratuluję nowego samochodu
(teraz dopiero zauważyłem
). Konkretna zmiana :diabelski_usmiech
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Przynajmniej salon/serwis potrafi sobie zapewnić komfortowe warunki pracy, coby ich klienci nie nawiedzali za częstoZamieszczone przez termit886Ja już przy odbiorze samochodu z salonu zostałem poinformowany że może mi troszeczkę płynu ubyć ze względu na LPG.Zamieszczone przez NortheuszNie powiedziałbym, że to jest norma.
.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Quattro, na klime uważaj , może być łożysko a może sie zacierać sprężarka. nie popuszczaj tego ponieważ po zatarciu sprężarki naprawa jest dość skomplikowana i trzeba ją dokładnie wykonać.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Dziekuje wszystkim za odpowiedz , byłęm w aso
odnośnie płynu to dolali i powiedzieli ze ten typ tak ma , jak bedzie dalej ubywać to to wróce i bedą szukać do skutku
a o klimie to własnie nic niesłyszą , a test klimy jest płątny .
Leszekmw :
ok 1000 km w maju rozszczelniłą sie chłodnica od klimy i chłodnice wymienili po ok 2 tygodniach . A teraz to wycie -zwieksza sie wraz z obrotami , nie powiem ze jest głośne , zaczyna sie tak kilkanascie minut po załaczeniu klimy
Drugie pytanie wybrałem olej Milers 5 w 40 XFS sprzedaje je sklep zmieńolej .pl w Wieliczce czy ktoś tam kupował i czy jest to dobry olej ?
Komentarz
-
-
ee.. , jakoś nie prawdą mi się to wydaje :diabelski_usmiech . w każdym bądź razie proponuję Ci podjechać do nich za 2 miesiące , koło świąt , żeby Ci sprawdzili ilość czynnika , tak zapobiegawczo , chyba ze masz jeszcze długą gwarancję.Zamieszczone przez Quattroodnośnie płynu to dolali i powiedzieli ze ten typ tak ma , jak bedzie dalej ubywać to to wróce i bedą szukać do skutkuO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz