[O2] octawia 2 LPG wyje klima

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Błażej
    Classic
    • 2014
    • 27

Zamieszczone przez marlej108
    "Dilerzy VW i Audi żądają restrykcji na stare auta!
    Hmmm myślę, że 100% dealerów się pod tym podpisuje tylko żaden ze względu na interesy się nie wychyla i nie mówi o tym otwarcie :P Po za tym patrząc na nasze drogi to 30% aut nie spełnia ŻADNYCH norm dopuszczających do ruchu ( a miały być takie ładne po dziadku z Niemiec) IMO wolę będąc na spacerze z dzieckiem, żeby przejechało koło mnie 10 aut spełniających E4 niż jedno po dziadku z SS. Pomijam już fakt, że dla naszych "sąsiadów" bardziej opłacalne jest oddanie złomu za darmo niż utylizacja a u nas jak to zwykle bywa śfagier wyklepie, brat polakieruje, 100 pln wsadzi się w DR przy badaniu i jakoś to będzie (ja nie zapomnę jednej akcji w serwisie gdy miałem MB 190, po serwisie do kosza ze śmieciami podchodzi jeden taxi driver i mówi, że te wycieraczki są jeszcze dobre :shock: no to mówię jak pan chce to proszę brać.... i wziął założył do siebie i pojechał :shock:
  • Quattro
    Classic
    • 2012
    • 3

witam
    auto 1,6 LPG 2012 ma 10 tys przebiegu i ubyło troche płynu do minimum , druga sprawa to klima zaczyna trochę wyć ,im większe obroty tym wieksze wycie , moze ktoś sie spotkał z czyś takim??
    w środę jadę do ASO na kocmyrzowskiej zgłosiłęm to na gwarancje zobacze co powiedzą

a jakie macie i nich opinie ?

Komentarz

• termit886
      Rider
      • 2012
      • 261
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ubywanie płynu do chłodnicy to w autach z LPG norma ponieważ gaz potrzebuje wyższej temperatury spalania. A jak Ci wyje ta klima... mozesz coś więcej napisać?

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

jak miałem nową 1.6 BSE to też mi ubyło płynu (co gorsza pośrednio było to przyczyną większej stłuczki) i jest to normalne. Podobnie z klimą - wycie u mnie wystąpiło po miesiącu użytkowania. Oczywiście ASO nic nie usłyszało, choć jest to niezwykle wkurwiające. Na pocieszenie powiem Ci, że sprężarka chodzi do dziś i ma się dobrze (3,5 roku, 60000km).
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• Northeusz
          RS
          • 2010
          • 1677
          • Octavia I (1U2)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez termit886
          Ubywanie płynu do chłodnicy to w autach z LPG norma
          Nie powiedziałbym, że to jest norma. U mnie w żadnym samochodzie z LPG płyn nie ubywał i nigdy nie musiałem go dolewać. Zacząłbym może raczej szukać przyczyny ubywania, a nie kojarzyć tego z LPG. Chyba, że jak pisze Enriquez jest to uroda silnika 1.6 MPI (o to pytam niżej ), ale wtedy LPG nie ma tu nic do rzeczy.

Zamieszczone przez Enriquez
          jak miałem nową 1.6 BSE to też mi ubyło płynu (co gorsza pośrednio było to przyczyną większej stłuczki) i jest to normalne
          Enriquez, jak rozumiem normalne jest ubywanie płynu w 1.6, bo u Ciebie nie było LPG przecież?
          PS: gratuluję nowego samochodu (teraz dopiero zauważyłem ). Konkretna zmiana :diabelski_usmiech
          Pozdrawiam
          Northeusz

Komentarz

• termit886
            Rider
            • 2012
            • 261
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Northeusz
            Nie powiedziałbym, że to jest norma.
            Ja już przy odbiorze samochodu z salonu zostałem poinformowany że może mi troszeczkę płynu ubyć ze względu na LPG. Ale ja mam przejechane już 11 tkm i nic nie dolewałem.

Komentarz

• mirus1967
              Ambiente
              • 2010
              • 143
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mam przejechane ponad 20 tys km i plynu nie dolalem grama,twierdze ze plyn nie ma prawa ubywac przez LPG
              mirus67

Komentarz

• Northeusz
                RS
                • 2010
                • 1677
                • Octavia I (1U2)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez termit886
                Zamieszczone przez Northeusz
                Nie powiedziałbym, że to jest norma.
                Ja już przy odbiorze samochodu z salonu zostałem poinformowany że może mi troszeczkę płynu ubyć ze względu na LPG.
                Przynajmniej salon/serwis potrafi sobie zapewnić komfortowe warunki pracy, coby ich klienci nie nawiedzali za często .
                Pozdrawiam
                Northeusz

Komentarz

• pshemeq
                  Classic
                  • 2011
                  • 31

Mialem u siebie problem z ubywajacym plynem- okazalo sie ze po montazu instalacji gazowej byly wycieki na laczeniach przewodow. Ale to jest ewidentny blad serwisu. Zglosilem to na przegladzie, poprawiono, plyn nie ubywa.

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

Quattro, na klime uważaj , może być łożysko a może sie zacierać sprężarka. nie popuszczaj tego ponieważ po zatarciu sprężarki naprawa jest dość skomplikowana i trzeba ją dokładnie wykonać.
                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Quattro
                      Classic
                      • 2012
                      • 3

Dziekuje wszystkim za odpowiedz , byłęm w aso
                      odnośnie płynu to dolali i powiedzieli ze ten typ tak ma , jak bedzie dalej ubywać to to wróce i bedą szukać do skutku
                      a o klimie to własnie nic niesłyszą , a test klimy jest płątny .
                      Leszekmw :
                      ok 1000 km w maju rozszczelniłą sie chłodnica od klimy i chłodnice wymienili po ok 2 tygodniach . A teraz to wycie -zwieksza sie wraz z obrotami , nie powiem ze jest głośne , zaczyna sie tak kilkanascie minut po załaczeniu klimy
                      Drugie pytanie wybrałem olej Milers 5 w 40 XFS sprzedaje je sklep zmieńolej .pl w Wieliczce czy ktoś tam kupował i czy jest to dobry olej ?

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

Zamieszczone przez Quattro
                        odnośnie płynu to dolali i powiedzieli ze ten typ tak ma , jak bedzie dalej ubywać to to wróce i bedą szukać do skutku
                        ee.. , jakoś nie prawdą mi się to wydaje :diabelski_usmiech . w każdym bądź razie proponuję Ci podjechać do nich za 2 miesiące , koło świąt , żeby Ci sprawdzili ilość czynnika , tak zapobiegawczo , chyba ze masz jeszcze długą gwarancję.
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• parasite
                          L&K
                          • 2011
                          • 1368

Zamieszczone przez Quattro
                          Drugie pytanie wybrałem olej Milers 5 w 40 XFS sprzedaje je sklep zmieńolej .pl w Wieliczce czy ktoś tam kupował i czy jest to dobry olej ?
                          Ja kupowałem i był ok. To jest nasz forumowy sprzedawca:

AGR 112KM, 232Nm
                          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

Pracuję...