Zamieszczone przez marlej108
[O2] octawia 2 LPG wyje klima
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
witam
auto 1,6 LPG 2012 ma 10 tys przebiegu i ubyło troche płynu do minimum , druga sprawa to klima zaczyna trochę wyć ,im większe obroty tym wieksze wycie , moze ktoś sie spotkał z czyś takim??
w środę jadę do ASO na kocmyrzowskiej zgłosiłęm to na gwarancje zobacze co powiedzą
a jakie macie i nich opinie ?
-
-
jak miałem nową 1.6 BSE to też mi ubyło płynu (co gorsza pośrednio było to przyczyną większej stłuczki) i jest to normalne. Podobnie z klimą - wycie u mnie wystąpiło po miesiącu użytkowania. Oczywiście ASO nic nie usłyszało, choć jest to niezwykle wkurwiające. Na pocieszenie powiem Ci, że sprężarka chodzi do dziś i ma się dobrze (3,5 roku, 60000km).Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Ubywanie płynu do chłodnicy to w autach z LPG norma), ale wtedy LPG nie ma tu nic do rzeczy.
Zamieszczone przez Enriquezjak miałem nową 1.6 BSE to też mi ubyło płynu (co gorsza pośrednio było to przyczyną większej stłuczki) i jest to normalne
PS: gratuluję nowego samochodu(teraz dopiero zauważyłem
). Konkretna zmiana :diabelski_usmiech
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Zamieszczone przez NortheuszNie powiedziałbym, że to jest norma..
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Quattro, na klime uważaj , może być łożysko a może sie zacierać sprężarka. nie popuszczaj tego ponieważ po zatarciu sprężarki naprawa jest dość skomplikowana i trzeba ją dokładnie wykonać.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Dziekuje wszystkim za odpowiedz , byłęm w aso
odnośnie płynu to dolali i powiedzieli ze ten typ tak ma , jak bedzie dalej ubywać to to wróce i bedą szukać do skutku
a o klimie to własnie nic niesłyszą , a test klimy jest płątny .
Leszekmw :
ok 1000 km w maju rozszczelniłą sie chłodnica od klimy i chłodnice wymienili po ok 2 tygodniach . A teraz to wycie -zwieksza sie wraz z obrotami , nie powiem ze jest głośne , zaczyna sie tak kilkanascie minut po załaczeniu klimy
Drugie pytanie wybrałem olej Milers 5 w 40 XFS sprzedaje je sklep zmieńolej .pl w Wieliczce czy ktoś tam kupował i czy jest to dobry olej ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Quattroodnośnie płynu to dolali i powiedzieli ze ten typ tak ma , jak bedzie dalej ubywać to to wróce i bedą szukać do skutkuO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz