Problem z haldexem O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PeterX
    Classic
    • 2013
    • 5

Problem z haldexem O2

kazik4x4, biorąc kredyt hipoteczny zazwyczaj nadpłacasz drugie tyle. Żeby wyjść zatem na zero działka musiałaby zdrożeć o 100%. W dodatku w razie problemów finansowych i niepłacenia rat będzie problem.

Druga sprawa to 50 000 PLN za działkę 1000-1500 m to chyba tylko pod mniejszymi miastami. Działki budowlane tej wielkości np. 15-20 km pod Warszawą zaczynają się co najmniej od 250 000 PLN
    PeterX
  • octII
    Ambiente
    • 2012
    • 191

Problem z haldexem O2

Mechanik stwierdzil w mojej O2 wyciek i luz jak to stwierdzil na wyjsciu na pol os. tyl lewa strona. aso twierdzi wymienic uszczelnienie ale luzu to nie zlikwiduje i oni nie maja sprzetu zeby to robic bynajmniej w Nowym Saczu. Co radzicie? Jak to zrobic? Czy tylko wymiana haldexa wchodzi w gre ? :evil: jakis warsztat polecicie?

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10960
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

no to chłopie możesz mieć problem
      ponieważ według ETKI faktycznie są tylko wymienne uszczelniacze
      reszta to jest obudowa haldexa
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• octII
        Ambiente
        • 2012
        • 191

tyle wiedzialem wczesniej, ale dzieki. nabijaja sobie na nas sakiewki, bo lozyska nie mozna wymienic :x bede jeszcze probowal a jak nie pojdzie to szukam uzywki

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Jak da sie rozebrac i wybic lozysko, to da sie wstawic moje.

We Freelanderach reduktory sypia sie nagminnie i wszyscy mowie ze tylko regeneracja za gruby hajs. Okazuje sie ze wszystkie lozyska mozna legalnie kupic za niewielkie pieniazki
          Spritmonitor.de

Komentarz

• alxxx
            RS
            • 2010
            • 1823
            • Octavia I (1U2)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Łożyska owszem da sie wymieniać (czyt. dokupić), gorzej później poskładać i wyregulować cały mechanizm.. jakiś spec by sie przydal...
            VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
            Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• zepter00
              RS
              • 2008
              • 2304

Zamieszczone przez Maicroft

We Freelanderach reduktory sypia sie nagminnie i wszyscy mowie ze tylko regeneracja za gruby hajs. Okazuje sie ze wszystkie lozyska mozna legalnie kupic za niewielkie pieniazki
              W Freelanderach sypie się przekładnia kątowa, konkretnie to stożkowe koło zębate i to jest cały ból.
              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• octII
                Ambiente
                • 2012
                • 191

Powracam do tematu. Jakby ktoś pomógł to poproszę numery haldexa 2 i 4. W miejsce 2 nie będzie działał 4? Czym się różni jeden od drugiego?

Komentarz

• cysterniarz
                  RS
                  • 2008
                  • 1887
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

octII, są jakieś objawy tego luzu? auto nie tak chodzi?

Komentarz

• kazik4x4
                    RS
                    • 2008
                    • 2728

Zamieszczone przez Maicroft

Tak mówią mechanicy którzy to mają robić. Potem wołają 2200-2500 za wyjęcie skrzyni, wymianę kilku łożysk za ca.250pln i włożenie. W sumie dzionek roboty ale na czysto wychodzi prawie dwa koła

Komentarz

• ary
                      Rider
                      • 2011
                      • 634

octII, tutaj masz rozpiskę haldexów II gen.
                      Sprzęgło IV gen. ma nr 0BR 525 554
                      Tutaj poczytasz sobie o różnicach
                      O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• octII
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 191

Auto generalnie chodzi normalnie. Odczuwalne są drgania w pewnym zakresie obrotow, ale poczytalem po forach ze na tlumiku drgan skretnych robi sie rdza i nie spelnia swojej funkcji. w tygodniu ogarne temat i zobaczymy. jeden z kolegow z forum wymienial caly ten tlumik ale nic tam sie nie dalo poprawic. ja sprobuje :twisted:

Komentarz

• szwagier10
                          Classic
                          • 2008
                          • 22

[quote="octII"]Auto generalnie chodzi normalnie. Odczuwalne są drgania w pewnym zakresie obrotow,

Mam dokładnie to samo (drgania), w ASO zwalają na opony, że jest to normalne, że nie potrafią odtworzyć problemu itd. Już zaczynam sie przyzwyczajać
                          Podejrzewam któryś z przegubów wewnetrznych, ale mechanicy powiedzieli,ze wszystko "sztywne"

PS Tłumik drgan skrętnych zmniejszył drgania tylko o połowę
                          pozdrawiam
                          Octavia II Elegance FL 4x4 2,0 TDI CR '11 (seria) 143kkm i poszła w ludzi!!

SII FL 4x4 '14 2.0 TDI CFFB

Komentarz

• spc
                            Elegance
                            • 2012
                            • 825
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez szwagier10
                            Mam dokładnie to samo (drgania), w ASO zwalają na opony, że jest to normalne, że nie potrafią odtworzyć problemu itd. Już zaczynam sie przyzwyczajać
                            Podejrzewam któryś z przegubów wewnetrznych, ale mechanicy powiedzieli,ze wszystko "sztywne"

pozdrawiam
                            Może masz to co było u mnie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=wibracje+4x4

octII http://moto.allegro.pl/haldex-audi-s...696057616.html - tu goście niby regenerują haldexy, ale:

1. Sama diagnoza 100 zeta.
                            2. Są w Częstochowie, a od Ciebie trochę daleko...

Ewentualnie zapytam znajomego mechanika, czy nie podjąłby się takiej zabawy z wymianą łożysk.
                            Piter
                            tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                            KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• octII
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 191

dzieki za zainteresowanie. pisałem do gościa z allegro (to chyba ten sam) i na dzien dobry po opisie problemu krzyknal 1000zl. jeden kolega z forum pisal mi na PW o innej firmie z czestochowy w ktorej mu robili takie lozyska, cenowo wyszlo podobnie, ale w sumie jesli to mialoby pomoc. Jeszcze przesmaruje ten tlumik drgan i zobaczymy, czy to idzie z tego czy z luzu. pzdr

Komentarz

• szwagier10
                                Classic
                                • 2008
                                • 22

pozdrawiam[/quote]

Może masz to co było u mnie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=wibracje+4x4

No właśnie wymieniałem już ten element....ale pomogło tylko w połowie.
                                pozdrawiam
                                Octavia II Elegance FL 4x4 2,0 TDI CR '11 (seria) 143kkm i poszła w ludzi!!

SII FL 4x4 '14 2.0 TDI CFFB

Komentarz

Pracuję...