serwis help

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jahho
    Classic
    • 2012
    • 20

serwis help

Jadę od 3 lat mam w domu małego i wyjazdy w ciemno do cro odeszły w przeszłość :wink:

Villa Višnja, where your dream vacation awaits! Luxury accommodation in heart of Brela!

W grudniu rezerwowałem
    Światła do jazdy dziennej - Bydgoszcz
  • okioki
    Rider
    • 2011
    • 360

serwis help

Na liczniku jak zapalam auto wyskakuje informacja" 5600 i kluczyk"( to chyba serwis później gaśnie i pojawia się "8 " i taki znaczek coś jak zegar?
    sory że rozpoczynam nowy temat ,bo jutro mam daleką trasę a dziś wieczorem dopiero mi się to pojawiło i nie wiem czy to coś niebezpiecznego ? dodam że mam Oktawie 2007 BSL disel 1,9

a nie posiadam książki serwisowej

Komentarz

• Northeusz
      RS
      • 2010
      • 1677
      • Octavia I (1U2)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

Wskaźnik okresów międzyobsługowych
      Przed osiągnięciem terminu wizyty w serwisie zawsze po włączeniu zapłonu wyświetli się symbol klucza oraz wskazanie pozostałych kilometrów. Jednocześnie wyświetli się wskazanie liczby dni pozostałych do kolejnego terminu wizyty w serwisie.
      Wyświetlana liczba kilometrów lub dni zmniejsza się do nadejścia terminu obsługi co 100 km bądź co jeden dzień.
      Gdy nadejdzie termin wykonania przeglądu, zaczyna migać symbol klucza na wyświetlaczu i wyświetla się symbol klucza oraz napis Service (Serwis).
      Pozdrawiam
      Northeusz

Komentarz

• okioki
        Rider
        • 2011
        • 360

Zamieszczone przez Northeusz
        Wskaźnik okresów międzyobsługowych
        Przed osiągnięciem terminu wizyty w serwisie zawsze po włączeniu zapłonu wyświetli się symbol klucza oraz wskazanie pozostałych kilometrów. Jednocześnie wyświetli się wskazanie liczby dni pozostałych do kolejnego terminu wizyty w serwisie.
        Wyświetlana liczba kilometrów lub dni zmniejsza się do nadejścia terminu obsługi co 100 km bądź co jeden dzień.
        Gdy nadejdzie termin wykonania przeglądu, zaczyna migać symbol klucza na wyświetlaczu i wyświetla się symbol klucza oraz napis Service (Serwis).
        ja to jestem jednak zielony, najczęściej interesuje się autem jak już się popsuje

dzięki

a może jest w sieci instrukcja do skody do ściągnięcia?

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

okioki, kolega Northeusz, zapomniał dodać, że jak przekroczysz termin, albo kilometry do 0, to auto się blokuje i nie da się go uruchomić. :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• okioki
            Rider
            • 2011
            • 360

Zamieszczone przez kabanos
            okioki, kolega Northeusz, zapomniał dodać, że jak przekroczysz termin, albo kilometry do 0, to auto się blokuje i nie da się go uruchomić. :diabelski_usmiech
            ŁOJ ! :shock:

Komentarz

• Dachu
              Rider
              • 2008
              • 724
              • Octavia II (1Z3)
              • BGU 1.6 MPI 102 KM

okioki, kolega kabanos, sobie jaja robi nic takiego sie nie dzieje takze sie nie martw,a o autko trzeba dbac nie tylko kiedy sie popsuje
              Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• Northeusz
                RS
                • 2010
                • 1677
                • Octavia I (1U2)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez kabanos
                Nie dodałem tego, ponieważ Skody jeżdżą ponad takimi oraniczeniami :twisted:. A tak na serio - okioki możesz spokojnie jeździć bez obawy o nagłe unieruchomienie samochodu. Tyle, że u Ciebie nie wiem czy to serwis olejowy czy okresowy musisz się tym zająć wg ustaw i zaleceń
                Pozdrawiam
                Northeusz

Komentarz

Pracuję...