Na liczniku jak zapalam auto wyskakuje informacja" 5600 i kluczyk"( to chyba serwis później gaśnie i pojawia się "8 " i taki znaczek coś jak zegar?
sory że rozpoczynam nowy temat ,bo jutro mam daleką trasę a dziś wieczorem dopiero mi się to pojawiło i nie wiem czy to coś niebezpiecznego ? dodam że mam Oktawie 2007 BSL disel 1,9
Wskaźnik okresów międzyobsługowych
Przed osiągnięciem terminu wizyty w serwisie zawsze po włączeniu zapłonu wyświetli się symbol klucza oraz wskazanie pozostałych kilometrów. Jednocześnie wyświetli się wskazanie liczby dni pozostałych do kolejnego terminu wizyty w serwisie.
Wyświetlana liczba kilometrów lub dni zmniejsza się do nadejścia terminu obsługi co 100 km bądź co jeden dzień.
Gdy nadejdzie termin wykonania przeglądu, zaczyna migać symbol klucza na wyświetlaczu i wyświetla się symbol klucza oraz napis Service (Serwis).
Wskaźnik okresów międzyobsługowych
Przed osiągnięciem terminu wizyty w serwisie zawsze po włączeniu zapłonu wyświetli się symbol klucza oraz wskazanie pozostałych kilometrów. Jednocześnie wyświetli się wskazanie liczby dni pozostałych do kolejnego terminu wizyty w serwisie.
Wyświetlana liczba kilometrów lub dni zmniejsza się do nadejścia terminu obsługi co 100 km bądź co jeden dzień.
Gdy nadejdzie termin wykonania przeglądu, zaczyna migać symbol klucza na wyświetlaczu i wyświetla się symbol klucza oraz napis Service (Serwis).
ja to jestem jednak zielony, najczęściej interesuje się autem jak już się popsuje
dzięki
a może jest w sieci instrukcja do skody do ściągnięcia?
okioki, kolega Northeusz, zapomniał dodać, że jak przekroczysz termin, albo kilometry do 0, to auto się blokuje i nie da się go uruchomić. :diabelski_usmiech
okioki, kolega Northeusz, zapomniał dodać, że jak przekroczysz termin, albo kilometry do 0, to auto się blokuje i nie da się go uruchomić. :diabelski_usmiech
Nie dodałem tego, ponieważ Skody jeżdżą ponad takimi oraniczeniami :twisted:. A tak na serio - okioki możesz spokojnie jeździć bez obawy o nagłe unieruchomienie samochodu. Tyle, że u Ciebie nie wiem czy to serwis olejowy czy okresowy musisz się tym zająć wg ustaw i zaleceń
Komentarz