Kinzi, no widzisz tego nie wiedziałem dlatego wysłałem do nich zapytanie o cenę.
1.8 T szarpie przy przyspieszaniu
Zwiń
X
-
1.8 T szarpie przy przyspieszaniu
Witam wszystkich.Kupilem niedawno O1 z silnikiem 1.8 T w automacie, rocznik 2002, przebieg 204 kkm.Autko chodzi fajnie, ale gdy wciskalem pedal gazu do podlogi powyzej 3 tys obrotow zaczynalo szarpac samochodem.Nadal przyspieszal, zmienial biegi ale szarpal. Znajomy powiedzial mi, ze to pewnie wina starego oleju w skrzyni biegow wiec dzis wymienilem olej i fitr.Zaleli mi castrola transmaxa. I tu pojawia sie problem bo samochod przy delikatnej jezdzie nadal chodzi fajnie, ale po wcisnieciu pedalu w podloge rzuca jeszcze bardziej niz przed wymiana.O co tu moze chodzic?Czy jest szansa , ze to sie uspokoi po przejechaniu jakiegos dystansu czy moze warsztat cos schrzanil podczas wymiany?Bede wdzieczny za kazda wskazowke.
-
-
Re: 1.8 T szarpie przy przyspieszaniu
Zamieszczone przez karambaWitam wszystkich.Kupilem niedawno O1 z silnikiem 1.8 T w automacie, rocznik 2002, przebieg 204 kkm.Autko chodzi fajnie, ale gdy wciskalem pedal gazu do podlogi powyzej 3 tys obrotow zaczynalo szarpac samochodem.Nadal przyspieszal, zmienial biegi ale szarpal. Znajomy powiedzial mi, ze to pewnie wina starego oleju w skrzyni biegow wiec dzis wymienilem olej i fitr.Zaleli mi castrola transmaxa. I tu pojawia sie problem bo samochod przy delikatnej jezdzie nadal chodzi fajnie, ale po wcisnieciu pedalu w podloge rzuca jeszcze bardziej niz przed wymiana.O co tu moze chodzic?Czy jest szansa , ze to sie uspokoi po przejechaniu jakiegos dystansu czy moze warsztat cos schrzanil podczas wymiany?Bede wdzieczny za kazda wskazowke.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Wygląda mi to na wypadanie zapłonów czyli któraś cewka padnięta. Jazda próbna z kompem i sprawdzenie bloków 14,15,16 w silniku. Będzie widać na którym wypadają. Ostatnio miałem taką samą sytuację w takim silniku. Powyżej 3000tys. czkawka. Wymiana cewki na 2 gim cylindrze i jak ręką odjął. A jak nie wiesz jak to zrobić to poszukaj fachowca który wie niestety.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariom122Wygląda mi to na wypadanie zapłonów czyli któraś cewka padnięta. Jazda próbna z kompem i sprawdzenie bloków 14,15,16 w silniku. Będzie widać na którym wypadają. Ostatnio miałem taką samą sytuację w takim silniku. Powyżej 3000tys. czkawka. Wymiana cewki na 2 gim cylindrze i jak ręką odjął. A jak nie wiesz jak to zrobić to poszukaj fachowca który wie niestety.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez german81w jaki sposub sparwdzaliscie poziom oleju w skrzyni po wymianie ?jesli by było cos nie tak z cewkami wywaliło by bład .sprawdz błedy w sterowniku silnika i skrzyni .
Komentarz
-
-
Jeżeli wypadaja zapłony to może być tez wina świec...
Wypadajace zapłony komp pokaże na desce no chyba że zbyt żadko ale "to" (żadko wypadające zapłony) nie powoduje szarpania...
Co do akcji serwisowej to dotyczy ori cewek...Poza tym trwa to 4 godziny tak było u mnie, laicy i pierdoły nie mechanicy...
najlepiej to vaga zapiąć i jazda kontrolna potem wrzucić logi na serwer i zczytamy co gdzie i jak...
Komentarz
-
-
to ja w najblizszym czasie wrzuce bo moja tez łapie muła :diabelski_usmiechhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
Komentarz