Klimatronic w Octavia 2002r. jak zimne powietrz powietrze?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roofi741
    Classic
    • 2014
    • 6

guzolot Podjdz tutaj:
    Note:  This blog post outlines upcoming changes to Google Currents for Workspace users. For information on the previous deprecation of Googl...

Trakt Brzeski 61 05-077 Warszawa przy stacji Lukoil
    Gość pracujący w tym punkcie naprawdę zna się na PRO 520 XL może coś z tym zrobi.
  • chokeee
    Classic
    • 2012
    • 11

Witam. Posiadam Skode jak w temacie, wersja z klimatronicem. Mam pytanie odnosnie zimnego powietrza. Klima nabita, szczelna ale mam wrazenie, ze zimne powietrze nie jest tak zimne jak powinno byc. Nie wiem czy to dlatego, ze na dworze nie ma upałów, czy klima nie chlodzi jak powinna? Czy ktos z posiadajacych OI z klimatronicem moglby cos o tym napisac? Czy przy ustawieniu na powiedzmy 18 stopni powietrze wylatujace z kratek powinno byc lodowate czy poprostu chlodne? Pozdrawiam.

Komentarz

• Yarek
      Elegance
      • 2005
      • 992

Re: Klimatronic w Octavia 2002r. jak zimne powietrz powietrz

Zamieszczone przez chokeee
      Witam. Posiadam Skode jak w temacie, wersja z klimatronicem. Mam pytanie odnosnie zimnego powietrza. Klima nabita, szczelna ale mam wrazenie, ze zimne powietrze nie jest tak zimne jak powinno byc. Nie wiem czy to dlatego, ze na dworze nie ma upałów, czy klima nie chlodzi jak powinna? Czy ktos z posiadajacych OI z klimatronicem moglby cos o tym napisac? Czy przy ustawieniu na powiedzmy 18 stopni powietrze wylatujace z kratek powinno byc lodowate czy poprostu chlodne? Pozdrawiam.
      Włóż czujkę termometru w kratki nawiewu, ustaw maksymalny zimny nadmuch na kratki i powiedz co wyszło, podaj też temperaturę na zewnątrz.

Bo to co dla Ciebie jest "chłodne" dla innych może być "lodowate"
      . pzdr Jarek
      aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• mariush19
        Rider
        • 2009
        • 634
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez chokeee
        Czy przy ustawieniu na powiedzmy 18 stopni powietrze wylatujace z kratek powinno byc lodowate czy poprostu chlodne?
        ustaw jeszcze niżej na LO to wtedy klapka od parownika jest całkowicie odsłonięta i daje na "maxa" zimne/chłodne. Ale teraz przy takich temperaturach wyniki mogą być wypaczone ponieważ inaczej odczuwamy temperatury. Teraz wydaje nam się że nie jest lodowate powietrze z kratek, ale przy +40stC na dworze już może być lodowate

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Mozesz miec nabita klimatyzacje, sprawny kompresor, a i tak bedzie slabo chlodzilo bo masz zabrudzony skraplacz. Warto sprawdzic/przemyc chlodniczke. Odnosnie nabicia, moze byc nabita, ale w ukladzie za duzo oleju. W tym przypadku tez nie bedzie chlodzila jak powinna.
          Diagnostyka ukladu klimatyzacji to nie takie hop siup wbrew pozorom
          No i od chyba 5C w dol kompresor nie wlacza sie wiec klimatyzacja nie dziala. wieje takim zimnem jak na zewnatrz.
          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Pracuję...