chyba bym wziął continental
[O1] Problem z zapłonem
Zwiń
X
-
[O1] Problem z zapłonem
witam
w lutym tego roku wysiadła mi cewka zapłonowa. wymieniłem cewkę zapłonową, przy okazji wymienione zostały także : świece,listwa zapłonowa, przewody,kopułka,palec, filtry od gazu .
Problem pojawia się czasami przy odpalaniu zimnego auta.Auto ' zakręci raz' i nie może się przełamać ,szafa przygasa ( tak jakby aku był rozładowany),zegary restartuja sie . pali dopiero za 2 lub 3razem..Ktos ma jakies pomysły czym to moze byc spowodowane? regulator napięcia tez był wymieniony , bo wczesniej dawal za male napiecie na aku.sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
-
-
moze pompa paliwa pada?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
mase na aku? gazownik mierzyl mi napiecie po wymianie filtrow i orzekl ze napiecie jest ok. a moze to jest wina rozrusznika? kreci do pewnego momentu a potem blokuje sie,nie da rady zaskoczyc ... jesli cos bylo by z masa nie tak to problem bylby caly czas chyba...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Punkty masy.. czyt. po chłopsku wszędzie tam gdzie są Grube czarne kable podłączone w komorze silnika itd :P a co do tego błędu to już jeden kolega tak miał i cewka była padnięta, szukajka nie gryzie.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz