Jeśli kupię klamki z elektryką czterech szyb a w mojej O2 są tylko dwie przednie elektryczne szyby, to pozbywam się siatek z wyłącznikiem szyb i wkładam w to miejsce pełną siatkę z moich czarnych klamek. Czy tak ??? Z klamkami z Anglika nie będzie problemu?
[O1] Tarcie w tylnym kole.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Tarcie w tylnym kole.
Witam,
mam taki problem coś mi trze w tylnym prawym kole im jadę wolniej tym głośniej. Myślałem ze to osłona tarczy się skrzywiła ale wszystko wygląda w porządku. Czy mogą to być łożyska?
-
-
tak mam tarcze. Nawet nie wpadłem na to ze kloce mógł sie zablokować. Nie zawsze to trze wiec może to być ten klocek
Komentarz
-
przemek88, czasem coś się może dostać pomiędzy tarczę a klocek. Odkręć tłoczek, wyjmij klocki i przeczyść prowadnice. Powinno pomóc.
Komentarz
-
Komentarz
-
przy dużych silach tarcia jakby coś tam było raczej szybko by się starło. Zobacz czy np nie masz zarysowań na tarczy. Osobiście stawiałbym na łożysko :/
Komentarz
-
ale trze w trakcie jazdy a jak tylko nacisnę na hamulec to tarcie ustaje
Komentarz
-
a sprawdzałeś wersje hard czyli rozpędzić się mocniej zachamowac mocniej. Zobacz czy nic ci nie rysuje tarczy !Zamieszczone przez przemek88ale trze w trakcie jazdy a jak tylko nacisnę na hamulec to tarcie ustaje
Komentarz
-
sprawdź linkę hamulcową czy po spuszczeniu hamulca zacisk odbija do końca jeśli pozostał luz i możesz ręką jeszcze dźwignię zacisku podnieść to masz linkę do wymiany wymieniaj komplet mały koszt
Komentarz
-

Komentarz