Moduł drzwi kierowcy / silnik szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcinpe33
    Classic
    • 2014
    • 24

Dejwid, no dostałem pseudo "Znachor"
  • banan87
    Classic
    • 2012
    • 4

Witam forumowiczów, jestem tu, bo ojca Octavia I kombi odmawia w jednym względzie posłuszeństwa.

Od kilku miesięcy tato nie może poradzić sobie z drzwiami od strony kierowcy.

Opisuję problem:

Wszystko zaczęło się od niedziałającej szyby (nie opuszczała się). Następnie przestał całkowicie działać panel sterowania w drzwiach kierowcy (szyby, lusterka, zamykanie). Jednocześnie przy zamykaniu drzwi z pilota, zamykały się wszystkie oprócz kierowcy. Sprawą zajął się elektronik, który coś wymodził przy silniczku.

Przez 3 miesiące wszystko funkcjonowało normalnie. Niestety obecnie sytuacja wróciła do tej sprzed naprawy, czyli nie działa wszystko w tych drzwiach. Elektronik stwierdził, że płytka w tym module jest uszkodzona (prawdopodobnie dostała się tam wilgoć) i nie da się jej naprawić.

Wg mnie sprawa jest ewidentna - trzeba wymienić cały silniczek z modułem. Tak ojciec zrobił, niestety po podłączeniu zamówionej części dalej nic nie działało. Być może to był silniczek z innym oznaczeniem, ojciec tego dokładnie nie sprawdził, ale wyglądał identycznie i pasował.

Inna sprawa: elektronik miał cały komplet z demontażu, silniczek + osprzęt, podłączyli kostkę z ojca skody pod ten silnik i też nic nie działało. Więc tak jakby to z wiązką kabli może było coś nie tak?

Jakie macie sugestie? Opadamy już z sił, a użytkować auto bez drzwi kierowcy jest ciężko...

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

notorycznie są problemy z wiązką w przełazie drzwi

jest kilka tematów o tym
      sprawdź kable
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• banan87
        Classic
        • 2012
        • 4

w jaki sposób te kable sprawdzić? tato mówi, że ten 'elektronik' sprawdzał je... w rękach?

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

banan87, miernikiem :roll:
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• banan87
            Classic
            • 2012
            • 4

no właśnie, a ten koleś zrobił to "rękami" czy nie są poprzerywane itp śmiech na sali...

na problemy z wiązką wskazują dwie rzeczy:

1) nie działał zamówiony silniczek z allegro

2) nie działał inny silniczek z osprzętem podłączony przez tego kolesia

mimo wszystko ten moduł też może być uszkodzony, skoro jest płytka zaśniedziała... masakra z tymi drzwiami jest...

[ Dodano: Pią 02 Lis, 12 21:12 ]
            Kurde, nie mogę znaleźć tych tematów z tymi wiązkami...

Komentarz

Pracuję...