No to jak z tym spotem będzie czy nie w tym Kujawsko-Pomorskim :roll:
[Inne] Kamien, odprysk na przedniej szybie
Zwiń
X
-
[Inne] Kamien, odprysk na przedniej szybie
Czesc,
Niestety dzisiaj nie mam szczesliwego dnia. Glupi pacan w Modeo zajechal mi po wyprzedzeniu tuz przed maske i niestety dostalem od niego z kamienia w przednia szybe.
Teraz mam ubytek :evil:
Orientujecie sie czy to jest do naprawy, czy raczej szyba pojdzie na wymiane?
Najbardziej wkurza mnie ze jest tam jakis czarny syf.
Dzieki za porady.
No i oczywscie szukam dobrego warsztatu we Wroclawiu, ktory moze pomoc w tym przypadku.
Jesli szyba do wymiany, to raczej ASO i AC zeby byla oryginalna.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
-
-
Nie wiem jak we Wrocławiu, ale rozmawiałem z kumplem, koszt naprawy takiego odprysu ( jeśli nie jest większy niz moneta 5zł) to koszt okło 60zł.
Wciskają żywicę światło utwardzalną, potem UV, polerują i jak się nie przyjżysz, nie zobaczysz.
Gorzej jak w polu widzenia kierowcy, bo ślad minimalny ale zawsze zostanie.
Ja na swojej szybce miałem 3 takie odpryski + mały pajączek + miliony małych kropeczek.
Wymieniłem z ubezbieczenia auto szyba w PZU i mam teraz nową szybkę
Tak na marginesie nie polecam warsztatu w Poznaniu na Obornickiej - Nord Glass.
Zrobili chłopaki w niecałe 3 godzinki i auto było do odbioru, ale upaćkali strasznie samochód chyba tym klejem. Schodzi co prawda po mocnym przetarciu łapą z karoserii, ale na moim jasnym kolorze mało się nie obaliłem jak to zobaczyłem... :evil:JK AUDIO
DJ Jeremi - na wesele, poprawiny, 18-stki, imprezy firmowe i rodzinne. Sprzęt wraz ze mną jeździ oczywiście w Octavce
Komentarz
-
-
Niestety uja dalo takie klejenie. Pajaczek urósł i chociaz srodek i czarne zniknelo, to "nozki" zrobily sie gdzies na 1,5-2cm.
Dalem spokoj. Pojechalem do ASO i zglosilem naprawe z AC do ubezpieczyciela. Jutro sprawa idzie dalej.
Nie lubie Fordow Modeo i fagasow co zjezdzaja tuz przed maske :evil:
Ps. O Nord Glass otrzymalem negatywne opinie, wiec ich omijalem.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
No Ja niestety wyjścia nie miałem, zgłosiłem szkodę, zaraz zadzwonił "usługodawca", powiedział ze szybę maja na miejscu, wskazał gdzie mam pojechać i tylko datę mogłem sobie wybrać, reszta z góry ustalona.
A marzył mi się Pilkington... :xJK AUDIO
DJ Jeremi - na wesele, poprawiny, 18-stki, imprezy firmowe i rodzinne. Sprzęt wraz ze mną jeździ oczywiście w Octavce
Komentarz
-
Komentarz