[O1] Dziurawa rura za katalizatorem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matgym
    Classic
    • 2012
    • 15

Ja w sobotę jestem cały dzień w Rzeszowie jak by co to możemy zrobić mikro spota
    Kompleksowe czyszcenie wnetrza, renowacja lakierow samochodowych, odtwarzanie barwy i struktury skor i plastikow we wnetrzu pojazdu
    604 606 850
  • gzyms
    Rider
    • 2011
    • 397
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Ostatnio zauważyłem dym wydobywający się pod samochodem. Po oględzinach okazało się, że jest dziurka zaraz za katalizatorem (spaw między katalizatorem a rurą z niego wychodzącą). Zaczyna też śmierdzieć spalinami w samochodzie. Poradźcie co zrobić - spawanie, klejenie (jakaś pasta czy coś w tym stylu) czy wymiana (koszt części to jakieś 1kzł). Samochód ma już 180kkm przejechane. A może wyrzucić katalizator tylko czy przejdzie badania techniczne?

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Pospawaj rure póki otówr nie jest duży i zrób przy okazji oględziny całego układu wydechowego pod kątem dziur.
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

przy sprawdzaniu calego ukladu nie zapomnij sprawdzic oslony z blahy nad katalizatorem,jest ona mocowana okroglymi blaszkami. jak kturas odpadnie to masz murowane metaliczne brzeczenie w srodku auta.w tamtym tygodniu to przerabialem.pozdrowienia
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...