[O2] lusterko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ciacho82
    Classic
    • 2010
    • 4

[O2] lusterko

Zamieszczone przez ramatahatta
    Do O2 FL liftback idealnie spasowały nowe logo o symbolach:
    - 5J0 853 621 A AUL - przód
    - 5J0 853 621 AUL - tył
    Rozmiary i kołki są dokładnie takie same, jak w starych logo, tylny idealnie pasuje w przetłoczenie.
    W Auto-Centrum Kierat Tychy z rabatem dla OCP po 65 zł.
    Wczoraj zakupione w tym samym miejscu i cenie Dzisiaj na SCP montaż bo wczoraj już było za ciemno :!:
  • tomek8319
    Classic
    • 2009
    • 24

[O2] lusterko

Sprawa niby banalna ale zdarzyło mi się rozwalić (dosłownie) lewe lusterko - na całe szczęście stało się tylko tyle- natomiast pytanie dotyczy jego wymiany. Było podgrzewane, sterowane elektrycznie, z kierunkowskazem, z podświetleniem
    Na alledrogo jest sporo ogłoszeń lusterek ale te z podświetleniem sporo kosztują - czy jeśli bym kupił takie bez podświetlenia to jest możliwość dołożenia do niego kierunkowskazu z podświetleniem- czy będzie to problem i należałoby ciągnąć dodatkowe kable???

do mojej wtyczki dochodzi 7 kabli -są oferty na 7/ 8 i więcej czy ma to jakieś znaczenie? nie ukrywam, że nie jestem elektrykiem i nie chciałbym kupić czegoś co mnie później przerośnie.

aha niech nikt nie wspomina o aso -lusterko 863 + 200 za wymianę

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ogólnie to za kierunek i podświetlenie odpowiada podstawa
      góra jest taka sama raczej
      sama podstawa z podświetleniem ok 180zł
      zwykła ok 90 chyba

Komentarz

• Wojtenio
        L&K
        • 2012
        • 1094
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

tomek8319, To potrzeba Ci tego P&P i po kłopocie

To jest lusterko do O2 z elektryczną regulacją , grzaniem i podświetleniem .
        Co do wymiany to zrób ją sam nie jest to trudne , demontujesz poszycie drzwi potem wewnętrzną osłonkę lusterka taki trójkącik czarny i potem odkręcasz wkręt i już masz wymontowane lustro , wtyczkę wypiąć i po kłopocie , jak zakupisz identyczne lustro to montaż w odwrotnej kolejności i po kłopocie .

Komentarz

• tomek8319
          Classic
          • 2009
          • 24

a już myślałem że tak samo jak Chuck Norris przeczytałem cały internet w poszukiwaniu takiego (dwa razy)

dzięki wielkie- lustro zamówione

Komentarz

• Wojtenio
            L&K
            • 2012
            • 1094
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

tomek8319, Co do demontażu poszycia i lusterka to tu masz troszkę pomocy , może się przydać jak nigdy nie demontowałeś .

pamiętaj że przy poszyciu oprócz śrub i wkrętów są również zatrzaski

I wszystko lepiej robić w cieplejszym pomieszczeniu , obecna temperatura nie za bardzo sprzyja zatrzaskom , łatwiej się uszkadzają ( pękają ) .

Komentarz

Pracuję...