Damian-jg, a przez co to paliwo się cofa? Bo widać, że pęcherzyki idą od baku rurką doprowadzającą paliwo.
[O1] Problem z odpalaniem auta
Zwiń
X
-
Nie jestem pewny łączenia tego przewodu z szybkozłaczka. Bo Twój przewód jest miękki jak sie zagrzeje a twardy jak kamień kiedy jest zimny
[ Dodano: Pią 07 Gru, 12 16:50 ]
Ja przecinam orginalny przewód i wstawiam kawałek ok 2 cm przezroczystego i wtedy nie naruszasz oryginalnych połączeń a wiesz co leci
[ Dodano: Pią 07 Gru, 12 16:53 ]
Pompa zasysa paliwo w okreslonej ilosci. Czyli np xxcm3 na minute.W smoku jest zaworek jednokierunkowy który stawia jakis tam opor. Jezeli uklad jest sczelny to nie ma problemu. Jeżeli jest gdzieś niezsczelnosc to zasysa przez nie powietrze
[ Dodano: Pią 07 Gru, 12 17:02 ]
A dzwonileś ile ten w kromnowie za przewody chce?FIAT Service
Komentarz
-
-
Zapytaj ich,na czym polega ta regeneracja pompy za te 450 zeta.Co oni w tej pompie za te pieniądze wymienią?
Bo tyle to się bierze za test+wymianę uszczelnień.Nowej głowicy roździelacza nie wsadzą,bo ta kosztuje kupę kasy.Więc co?
Rozbiorą,wymienią kilka uszczelek i skasują Cię 450 zeta.Uporaj się z nieszczelnością układu paliwowego,sprawdź stan szczotek w rozruszniku,dopiero na końcu bierz się za pompę.11/230/bv43/wydech/wałek/fmic 219/444
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas_jg
Suma: 1754zł :shock: :shock: :shock:
Masakra
Komentarz
-
-
Przewody będą w ciągu 1-2dniDam znać jeszcze
Jeszcze podmieniłem wężyki przy zbiorniku i przy dolocie do filtra. Zobaczymy czy to coś zmieni.
[ Dodano: Wto 11 Gru, 12 21:41 ]
Damian mam już te przewody. Nie wiem czy mam dobry numer GG do Ciebie. Pozdrawiam!
[ Dodano: Nie 16 Gru, 12 21:24 ]
Miałem trochę czasu więc wyczyściłem smok w baku. Tutaj fotki: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=64799Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
-
Dobra, a więc tak:
- smok w baku wyczyszczony
- przewody wróciły oryginalne
- dodatkowo na przewodzie dopływowym paliwa zaworek jednokierunkowy
Moja diagnoza to: uszkodzony zaworek jednokierunkowy w smoku (część niewymienialna - chyba, że ktoś chce całego smoka kupować)
Autko po 8 godzinach odpaliło od "strzała" ;-) :szeroki_usmiechZgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
-
K_Popiel, dopiero dzisiaj będę miał kabelek (nowy) bo stary pożyczyłem... i nagle znalazł się w UK...
Co do kąta to kilka miesięcy temu miałem ~54. Dzisiaj zbadam sytuację jeszcze raz i napiszę
alxxx, widzisz, chciałem poradzić sobie bez tego ;-) Jak bym posłuchał to zapłacił bym te 29zł za zaworek i miałbym spokój ;-) A tak to jakieś diagnozy, zabawy z podmienianiem przewodów, itp...Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
-
Trochę jednak się zmienił ten kąt:
Address 01: Engine (038 906 012 CL) (75.6°C Temperature)
18:23:12 Group 000
043
043
000
024
104
195
089
137
099
136 zastanawia mnie ta wartość (wg. specyfikacji powinna się zawierać w 69-117)
--------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine (038 906 012 CL)
18:23:23 Group 001
903 /min RPM
4.4 mg/str Inj. Quantity
1.740 V Voltage
75.6°C TemperatureZgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
-
alxxx, dzisiaj w JG ciężko ją dogrzać ;-) trochę zimno i leje ;-) A EGRa nie chcę podłączać ;-) Na weekend coś pomyślę.
Po 8 godzinkach postoju autko pali od strzała nadal ;-) Jeszcze 3-4 razy i myślę, że sukces
Padnięty zaworek w baku.Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
-
Panowie podepnę się pod temat..
Auto stało 4-5 dni na mrozach, ostatniej nocy -25stopni, wchodzę do auta, zagrzewam 2 razy świece auto zakręciło i odpaliło i zgasło, spróbowałem jeszcze raz i już działało normalnie, po 5 minutach na postoju zaczęła się świecić kontrolka oleju i auto zgasło. Próbowałem odpalić, ale mogę tylko kręcić i kręcić i nic z tego, po chwili miga kontrolka oleju. Na bagnecie poniżej normy a było o wiele więcej. Co się mogło stać? możliwe, że olej zamarzł i dlatego nie pali? Paliwo w wężach idzie, w baku mam zalaną ropę i dodatek do ropy.
Czytałem, że to może odma zamarzła, jak bym go wstawił do garażu w którym jest ok 5-6 stopni coś by pomogło ?była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
Komentarz
-
Komentarz