pekool, Nie ma sprawy.Ja na twoim miejscu ściągnoł bym tapicerkę,to jest 10 min.roboty a byś miał kable jak na dłoni,szczególnie jak wchodzą do drzwi bo tam mają zakręt i pękają.
Panowie, orientujecie się może czy w OII FL z 1.6 MPI łatwo się dostać do pompki od spryskiwacza? Wczoraj wszystko ładnie działało a dzisiaj zdechła. Po prostu nie uruchamia się.
Orientuje się ktoś z Was jak to wymontować i wymienić? Gdzie można kupić taką pompkę?
Robert, żeby to było takie proste :diabelski_usmiech Jak mogę sprawdzić czy prąd dochodzi? Wiem tylko że po uruchomieniu nie ma żadnego dźwięku. Nie słychać pompki - nie pracuje na 100%
Płyn zimowy, w innych samochodach psika jak latem. Dziś w nocy było -5 = zamarznięcie nie możliwe.
Panowie, psikało wczoraj przy -7 bez najmniejszego problemu a dziś przy -3 nic się nie dzieje - nie zamarzło.
Postukam, może coś pomoże. Jak nie to pewnie skończy się na ASO, Robert nie dojadę do Ciebie bez przedniej szyby :evil:
dlatego właśnie pytałem czy wycieraczki machają...
jak zamarznie i komputer wykryje, że pompka nie działa to odcina działanie wycieraczek...
poza tym nie zadziała aż do restartu samochodu... wtedy próba jest ponawiana i tak w kółko...
inna sprawa, że raz zamarzło mi w wężykach, w końcu przy -2* odetkało się i psika do dziś mimo, że po drodze było -10*. Nie wiem czy woda gdzieś podeszła czy jak...
potwierdzam, jak zamarznie pompka to tez wycieraczki nie chodza jak sie wlacza spryskiwacz, w innych trybach wycieraczki oczywiscie dzialaja, prxeciez bez sensu by bylo odcinac wycieraczki jak pmpka jest zepsuta
:shock: czyli twierdzisz, że jak zepsuje sie pompka, to np. podczas deszczu to nie można dalej jechać, bo wycieraczki nie działają?!
eee, nie,
Zamieszczone przez kris75
potwierdzam, jak zamarznie pompka to tez wycieraczki nie chodza jak sie wlacza spryskiwacz, w innych trybach wycieraczki oczywiscie dzialaja, prxeciez bez sensu by bylo odcinac wycieraczki jak pmpka jest zepsuta
to miałem na myśli, wyraziłem się nieprecyzyjnie...
dudek_t ja stawiam na zamarznięty płyn. Miałem to samo- pompa przestała się odzywać. Wstawiłem na noc do garażu, rano zmartwychwstała
Miałem wczoraj to samo. Auto w garażu odmarzło jednak pękł jakiś wężyk bo podczas psikania leje się woda na dywanik pasażera z prawej strony tunelu środkowego. Czy wężyk do tylnej wycieraczki prowadzony jest tunelem środkowym? Czy też jest tam gdzieś jakaś łączka? Pompka po zamarznięciu działa jakoś dziwnie. Przednie wycieraczki i psikanie działa normalnie. Natomiast tył ma dziwne zachowanie. Wody leci tylko trochę i tak pompka głośniej (innaczej pracuje).
Miałem wczoraj to samo. Auto w garażu odmarzło jednak pękł jakiś wężyk bo podczas psikania leje się woda na dywanik pasażera z prawej strony tunelu środkowego. Czy wężyk do tylnej wycieraczki prowadzony jest tunelem środkowym? Czy też jest tam gdzieś jakaś łączka? Pompka po zamarznięciu działa jakoś dziwnie. Przednie wycieraczki i psikanie działa normalnie. Natomiast tył ma dziwne zachowanie. Wody leci tylko trochę i tak pompka głośniej (innaczej pracuje).
Pracuje inaczej bo masz pęknięty wężyk od spryskiwacza tylnej szyby. Dlatego płyn leci słabo i pompka pracuje jakby na wyższych obrotach.
Komentarz