[O1] Komunikat - zagadka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bryko
    Drive
    • 2007
    • 45

[O1] Komunikat - zagadka

Papier wszystko przyjmie...
  • Rudi
    Ambiente
    • 2006
    • 195
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

[O1] Komunikat - zagadka

Od wczoraj pojawia mi się komunikat o zużyciu klocków hamulcowych. I niby wszystko cacy ale akurat wtedy gdy zapalała się kontrolka nie były używane hamulce. Natomiast w obu przypadkach był mniejszy lub większy skręt w prawo z niską prędkością. Zapalenie się kontrolki nastąpiło tylko w tych dwóch przypadkach, ani razu podczas hamowania.

Ma ktoś jakieś pomysły ?
    Pozdrawiam
    W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Rudi
      Ma ktoś jakieś pomysły ?
      Tak. Masz klocki do wymiany. Raczej nie ma znaczenia, czy używasz w tym momencie hamulca, czy nie.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• roLLo
        L&K
        • 2008
        • 1063
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Re: Komunikat - zagadka

Zamieszczone przez Rudi
        Od wczoraj pojawia mi się komunikat o zużyciu klocków hamulcowych. I niby wszystko cacy ale akurat wtedy gdy zapalała się kontrolka nie były używane hamulce. Natomiast w obu przypadkach był mniejszy lub większy skręt w prawo z niską prędkością. Zapalenie się kontrolki nastąpiło tylko w tych dwóch przypadkach, ani razu podczas hamowania.

Ma ktoś jakieś pomysły ?
        Pozdrawiam

Jezeli przy skręcie to skręc koła na max w lewo i zobacz czy kabel dochodzący do klocka jest nieprzerwany i czy kostka jest w całości.

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
        Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
        Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• Scorpiö
          Ambiente
          • 2010
          • 140

Jeżeli klocki jeszcze masz w miarę to napewno będzie czujnik zużycia. to co pisał roLLo,
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#952309

Komentarz

• Rudi
            Ambiente
            • 2006
            • 195
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ok. Dzięki za odpowiedzi, zerknę co w trawie piszczy. I w związku z potencjalną wymianą klocków mam pytanko. Zacisk odkręca się chyba od wewnętrznej strony ( tak mi coś świta ) ale jakim kluczem/ imbusem/ torxem ? Podpowiedzcie dobrzy ludzie bo tego jeszcze w Octasi nie robiłem. No chyba , że podeśle ktoś linkę do jakiegoś manualu.
            Pytanie lamerskie i trąci lenistwem , ale nie mam dostępu do netu i nie dam rady przeszfuniać forum tak jak bym chciał.
            Z góry dziękuję i pozdrawiam
            W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• aniol
              RS
              • 2012
              • 5228
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

WITAM! Wtym roku wymieniałem przód, tył klocki i tarcze płyn.Do tylu będziesz potrzebował dobry oczkowy 13, 15 lub 17.Do przodu potrzebny jest imbus 7 i troche wd40.troche smaru ja dałem grafitowy do prowadnic.Pozdrawiam.
              http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
              Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...