Papier wszystko przyjmie...
[O1] Komunikat - zagadka
Zwiń
X
-
[O1] Komunikat - zagadka
Od wczoraj pojawia mi się komunikat o zużyciu klocków hamulcowych. I niby wszystko cacy ale akurat wtedy gdy zapalała się kontrolka nie były używane hamulce. Natomiast w obu przypadkach był mniejszy lub większy skręt w prawo z niską prędkością. Zapalenie się kontrolki nastąpiło tylko w tych dwóch przypadkach, ani razu podczas hamowania.
Ma ktoś jakieś pomysły ?
PozdrawiamW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
-
-
Re: Komunikat - zagadka
Zamieszczone przez RudiOd wczoraj pojawia mi się komunikat o zużyciu klocków hamulcowych. I niby wszystko cacy ale akurat wtedy gdy zapalała się kontrolka nie były używane hamulce. Natomiast w obu przypadkach był mniejszy lub większy skręt w prawo z niską prędkością. Zapalenie się kontrolki nastąpiło tylko w tych dwóch przypadkach, ani razu podczas hamowania.
Ma ktoś jakieś pomysły ?
Pozdrawiam
Jezeli przy skręcie to skręc koła na max w lewo i zobacz czy kabel dochodzący do klocka jest nieprzerwany i czy kostka jest w całości.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
Ok. Dzięki za odpowiedzi, zerknę co w trawie piszczy. I w związku z potencjalną wymianą klocków mam pytanko. Zacisk odkręca się chyba od wewnętrznej strony ( tak mi coś świta ) ale jakim kluczem/ imbusem/ torxem ? Podpowiedzcie dobrzy ludzie bo tego jeszcze w Octasi nie robiłem. No chyba , że podeśle ktoś linkę do jakiegoś manualu.
Pytanie lamerskie i trąci lenistwem , ale nie mam dostępu do netu i nie dam rady przeszfuniać forum tak jak bym chciał.
Z góry dziękuję i pozdrawiamW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
WITAM! Wtym roku wymieniałem przód, tył klocki i tarcze płyn.Do tylu będziesz potrzebował dobry oczkowy 13, 15 lub 17.Do przodu potrzebny jest imbus 7 i troche wd40.troche smaru ja dałem grafitowy do prowadnic.Pozdrawiam.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz