Nikt od nas nie jest chętny na kalendarz?
[O1] Centralny zamek i awaryjne
Zwiń
X
-
[O1] Centralny zamek i awaryjne
Witam
Po naciśnięciu pilota zamek ryglował drzwi i jednocześnie uzbrajał alarm, sygnalizowane to było mignięciem świateł awaryjnych. Ale zauważyłem, że mimo ryglowania drzwi z pilota nie ma mignięcia świateł. Jakieś pomysły gdzie może być problem ? VAG nic nie pokazał.
-
-
Zamieszczone przez wolasPanowie w mojej O1 podczas zamykania nie ma żadnego sygnału, tylko świeci się dioda przy drzwiach, natomiast przy otwieraniu zapalają się raz awaryjne, często mi się zdarza ze nie pamiętam czy zamknąłem auto, da rade coś wykombinować żeby przy zamykaniu tez dawał jakiś sygnał?
podłącz VAGa to pokaze które drzwi
brak migniecia przy zamykaniu w moim golfie IV oznaczał właśnie błąd jednego z zamków, zamek zamykał, ale nie ryglował , po rozebraniu , przelutowaniu styków, bład zniknał , zaczął ryglować i przy zamykaniu zaczęly migać kierunki
warto tez przejrzeć zamek przy masce , tan często jest tez mikrostyk, lubi zaśniedziećjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GripenZamieszczone przez kecajGripen, trudno teraz tak powiedzieć czy to wina alarmu czy centralnego. W nowych samochodach można wyłączyć funkcję mrugania.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andru123Zamieszczone przez wolasPanowie w mojej O1 podczas zamykania nie ma żadnego sygnału, tylko świeci się dioda przy drzwiach, natomiast przy otwieraniu zapalają się raz awaryjne, często mi się zdarza ze nie pamiętam czy zamknąłem auto, da rade coś wykombinować żeby przy zamykaniu tez dawał jakiś sygnał?
brak migniecia przy zamykaniu w moim golfie IV oznaczał właśnie błąd jednego z zamków, zamek zamykał, ale nie ryglował , po rozebraniu , przelutowaniu styków, bład zniknał , zaczął ryglować i przy zamykaniu zaczęly migać kierunki
warto tez przejrzeć zamek przy masce , tan często jest tez mikrostyk, lubi zaśniedzieć
Cholera jasna, a mi pokazało błąd siłownika drzwi kierowcy :shock: Skasowałem. Może to mieć związek z moją sprawą ?
[ Dodano: Sro 23 Sty, 13 11:36 ]
Zamieszczone przez kecajZamieszczone przez GripenZamieszczone przez kecajGripen, trudno teraz tak powiedzieć czy to wina alarmu czy centralnego. W nowych samochodach można wyłączyć funkcję mrugania.
Moduł jest, a jak go zmusić ? Czym zagadać do niego ? :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andru123Zamieszczone przez wolasPanowie w mojej O1 podczas zamykania nie ma żadnego sygnału, tylko świeci się dioda przy drzwiach, natomiast przy otwieraniu zapalają się raz awaryjne, często mi się zdarza ze nie pamiętam czy zamknąłem auto, da rade coś wykombinować żeby przy zamykaniu tez dawał jakiś sygnał?
warto tez przejrzeć zamek przy masce , tan często jest tez mikrostyk, lubi zaśniedzieć
nom niestety przod i tyl z prawej strony pokazał błąd, ktore styki przelutowac
Komentarz
-
-
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
Komentarz