Szukałem odpowiedzi na różnych forach i nie znalazłem
Moja Octavia na zimnym silniku jedzie lepiej niż jak jest rozgrzana. Jak silnik gorący przyspiesza gorzej. W miarę wciskania pedału gazu silnik coraz głośniej pracuje, ale przyspieszenia za bardzo nie czuć, tak jakby jej koników brakowało i do tego spalanie w granicach 9l :evil: No i obojętnie czy zimny czy ciepły, jak wcisnę gaz i szybko puszczę, obroty opadają bardzo powoli. Dawka paliwa ustawiona na 3,8mg (można by ją nawet zwiększyć), nie dymi, Cały dolot wyczyszczony, przepływomierz nowy, filtry i olej zmienione, turbina w porządku, N75 wyczyszczony. Co radzicie :?:
Tu logi statyczne:
z tych logów wynika ze dawka jest ustawiona na 1,2 mg a nie tak jak piszesz na 3,8 mg popraw dawke na ok 4mg i poczatek wtryskuna ustaw na ok 50 . czy ta aby czasem nie masz wpietego jakiegos power boxa ?no ioczywiscie tak jak kolega zaówarzył egr nie działa .
Za duży kąt wtrysku + EGR- nie pracuje wiec nie wiem czy zaślepiony . A i masz za dużo powietrza.
jak ustawić kąt wtrysku i co to znaczy że za dużo powietrza (czym to może być spowodowane) :?:
Zamieszczone przez german81
z tych logów wynika ze dawka jest ustawiona na 1,2 mg a nie tak jak piszesz na 3,8 mg popraw dawke na ok 4mg i poczatek wtryskuna ustaw na ok 50 . czy ta aby czasem nie masz wpietego jakiegos power boxa ?no ioczywiscie tak jak kolega zaówarzył egr nie działa .
dawki i kąta pewnie sam nie zmienię, powerboxa nie mam żadnego.
Dziękuję za zainteresowanie tematem i szybkie odpowiedzi
Dawkę paliwa, jeżeli masz VAG możesz w pewnym zakresie VAGiem zmienić. Silnik > logowanie 12233 > adaptacja > w kanale pierwszym możesz adaptować dawkę paliwa, jeżeli brakuje zakresu to trzeba ruszyć nastawnik.
Najpierw ustaw dawke. Chyba adaptacją nie da rady.... trzeba bedzie stuknac w nastawnik.
Jak juz dawka bedzie OK... dopiero odczytaj statyczny kąt wtrysku... przypominam ze robimy to w 000 Basic Settings.
EGR to w tej chwili drobiazg.
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
możecie przybliżyć jak ustawić tą dawke? robić to na rozgrzanym silniku, zimnym, przy włączonym czy przy wyłączonym silniku? muszę zobaczyć jak to wygląda w moim samochodzie bo coś mi się wydaję, że mam za małą z tego co pamiętam :diabelski_usmiech
na pompie vp37 masz na nastawniku 4 śruby z 3 sobie poradzisz ale 4 jest dość dziwna ale klucz od skrzynek od energetyki w 100% się sprawdzi, odkręcasz pukasz bardzo delikatnie prawo-lewo patrzysz w gr 001 i ustawiasz oto cała filozofia.
Kąt i dawka ustawione, sam tego nie robiłem bo nie mam garażu ani zaplecza, a w adaptacji brakło zakresu. Pojechałem do machera i ustawił takie wartości jak powinny być (tak powiedział, nie robiłem dziś logów). Teraz zastanawia mnie jeszcze ta duża ilość powietrza. Przepływomierz jest nowy więc nie powinien być przyczyną....
Kąt i dawka ustawione, sam tego nie robiłem bo nie mam garażu ani zaplecza, a w adaptacji brakło zakresu. Pojechałem do machera i ustawił takie wartości jak powinny być (tak powiedział, nie robiłem dziś logów). Teraz zastanawia mnie jeszcze ta duża ilość powietrza. Przepływomierz jest nowy więc nie powinien być przyczyną....
To teraz, tak jak piszą koledzy, trzeba powtórzyć logi i się coś rozjaśni.
poczatek wtrysku jest dalej nie ustawiony masz teraz 80 a powino byc ok 50-55 popraw to .jak bedziesz robił nastepne logi to loguj statycznie blok 1 4 7 13 dynamicznie 1 3 4 8 10 11 i BS 000 3 4 11
W diesel serwisie dziś byłem, o tym http://www.serwisdiesla.pl/ (ten sam w którym ustawiano kilka dni temu kąt i dawkę), opowiedziałem że z logów w vag wynika, że kat jednak przyspieszony bo jest 79-80. Macher podpiął swój komp z jakimś programem Bosch, który wskazał początek wtrysku 4.6 i powiedział, ze to "wartość książkowa" i nie ma się do czego przyczepić bo jest idealnie. Teraz nie wiem czy mój vag źle wskazuje czy serwis w ch... mnie robi :|
mój błąd... logi które robiłem 2 dni temu wymieszały się z wcześniejszymi, przez ten bałagan wstawiłem niewłaściwe i wprowadziłem Was w błąd. To są dziś zrobione logi statyczne:
Kąt wtrysku masz 58-59, książkowo powinno być 49-53 także masz niemal idealnie . Skacze Ci natomiast dawka paliwa od 3,2 do 4,2, także tutaj coś jest nie tak, ustawiali Ci ją nastawnikiem ?
Komentarz