Witam, mam problem z centralnym zamkiem sterowanym z pilota. Otóż samochód nie reaguje w ogóle na pilota żadnego z dwóch kluczyków. Lampka ustawiona tak, żeby włączała się za każdym razem, kiedy otwiera się drzwi, świeci się na stałe, a czerwona kontrolka od otwierania drzwi w ogóle nie reaguje na otwieranie jakichkolwiek drzwi, tak samo jak lampki ostrzegawcze w przednich drzwiach, tak jakby samochód nie wiedział, że drzwi są otwarte. Problem zaczął się od tego, że podczas zamykania samochodu z pilota zostawał na stałe palący się lewy kierunkowskaz. Po jakimś czasie po otwarciu samochodu mrugała kontrolka od alarmu i kierunkowskazy mrugały tak jak "nieregularne światła awaryjne", następowało wówczas odcięcie zapłonu, tak jakby wył alarm, ale bez syreny(syrena sprawdzona i działa). Dzisiaj zauważyłem, że auto z pilota można tylko otworzyć, ale już nie da się go zamknąć, central nie działał nawet na zamykanie z kluczyka(zamykały się tylko drzwi kierowcy), jednak za którymś razem załapało, ale kosztem działania pilota. Mam nadzieję, że opis nie jest zbyt zagmatwany, żeby cokolwiek z niego zrozumieć. Piszę, bo nie znalazłem podobnego tematu, zazwyczaj wszystkim nie łapały tylko jedne drzwi albo w ogóle nie działał central(nawet z kluczyka), tym bardziej zastanawia mnie sytuacja w moim samochodzie.
Dodam, że baterie w pilotach są ok, syrena od alarmu działa, działają także elektryczne szyby(wyczytałem, że jak sterownik centrala siada to elektryka szyb także nie działa podobno, w samochodach z domykaniem z pilota, tak jak u mnie)
Mój samochód to Octavia 1 '04 kombi, silnik 1,9 TDi ASZ 96Kw.
Za pomoc z góry dziękuję!
Pozdrawiam
Dodam, że baterie w pilotach są ok, syrena od alarmu działa, działają także elektryczne szyby(wyczytałem, że jak sterownik centrala siada to elektryka szyb także nie działa podobno, w samochodach z domykaniem z pilota, tak jak u mnie)
Mój samochód to Octavia 1 '04 kombi, silnik 1,9 TDi ASZ 96Kw.
Za pomoc z góry dziękuję!
Pozdrawiam
Komentarz