[O1] Zamek tylnej klapu kombi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polaris12125
    Drive
    • 2013
    • 41

Zamieszczone przez piotrek_gdy
    chyba właśnie na umytym jestes w stanie lepiej zobaczyć wycieki :roll:
    +1
    VW Blog
  • Silut
    Ambiente
    • 2011
    • 154
    • Superb II combi (3T5)

Witam mam pytanie czy w każdych zamkach są takie badziewne ja to nazywam flaga do działania na mikro-styk który wył/zał oświetlenie. Szukałem ale nie mogę znaleźć, czy może da się umiejscowić mikro-styk w innym miejscu zamka bądź zamienić tą flagę na jakąś lepszą nie badziewną z innego zamka (jeśli są). ewentualnie spróbuje dorobić takie coś... . Pozdrawiam i proszę o pomoc jeśli koledzy/koleżanki zaradzili na ten problem.

Komentarz

• Silut
      Ambiente
      • 2011
      • 154
      • Superb II combi (3T5)

Nie zrozumiałeś mnie kolego chodzi mi o element który działa na mikrostyk a nie o niego samego gdyż jest dobry. Pozdrawiam

Komentarz

• Marian 2
        L&K
        • 2007
        • 1085
        • Octavia I combi (1U5)
        • AQY 2.0 MPI 115 KM

Ja sobie poradziłem w ten sposób, że zamiast ułamanej "flagi" wtopilem lutownicą pasek o szerokości około 3mm ze spręzystej blaszki mosiężnej (dobrze nadaje się płaska bateria 4,5V). Taka wtopiona blaszka ma tą zaletę, że daje się wyginać i można ją wyregulować, i wszystko działa jak należy. Trzeba też sprawdzić, czy nie jest pęknięte mocowanie tego plastyku (prostokątny otwór). W przypadku pęknięcia też można poradzić owijając kilkoma zwojami dutu, i wszystko lekko wgrzać w plastyk lutownicą.

Komentarz

• Silut
          Ambiente
          • 2011
          • 154
          • Superb II combi (3T5)

Nie wiem czy będzie taka opcja ale spróbuje bo ostatnio już czarowałem lutownicą Myślałem też nad tym żeby mikro-styk przenieść w inne miejsce żeby co innego na niego działało ale to muszę rozkręcić dopiero. Wolałem zapytać myślałem że ma ktoś na to sprawdzony patent

Komentarz

Pracuję...