pablokinah, Coś mało jeździsz 50tyś przez 3 lata;o u mnie co prawda jeździ się można powiedzieć dzień w dzień do roboty,nawet jakieś drobne wyjady 5-10 km ale zawsze coś sie znajdzie że trzeba pojechać;p nawet do sklepu 1,5 km nie chce mi się chodzić :diabelski_usmiech
[O1] BRAK MOCY !!!
Zwiń
X
-
[O1] BRAK MOCY !!!
Witam Wszystkich . Jestem właścicielem Skody Octavi I z 2002r,. kombi , TDI , 81KW - ostatnio zauważyłem że auto nie ma "odejścia" przy przyspieszaniu , deptam w podłoge a tu auto prawie nie reaguje , dodam że silinik na biegu jałowym pracuję równo i nie słyszałem jakiś innych odgłosów (świsty , zgrzyty) -podejrzewam, że może to być wina turbiny , ale nie jestem pewny. proszę o pomoc i ewentualne sposoby na rozwąizanie tego problemu
-
-
Ja miałem podobny przypadek (ten sam silnik ASV w O1) - najprawdopodobniej w moim przypadku przymarznęła grucha od turbiny. Auto po rozgrzaniu działało bez zarzutu. Przede wszystkim jak przyspieszałem to nie słyszałem świstu turbiny i autko było strasznie mułowate.
Inną możliwością jest notlauf (tryb awaryjny turbiny - mnóstwo informacji w tym forum na ten temat).
W pierwszym przypadku podpięcie pod komputer nic mi nie wykazało a w drugim były stosowne błędy.
Nie piszesz nic o przebiegu autka - to też dosyć istotna informacja.Paweł
Komentarz
-
Komentarz