Hmmm nie liczyłem
temperatura silnika
Zwiń
X
-
temperatura silnika
Witam serdecznie użytkowników forum, pytanie- robię trasę Wrocław - Długołęka (ok. 20km)
a wskazówka temperatury na minimum... gdy dojadę i zgaszę auto i od razu odpalę, to według mnie ssanie nie powinno się już uruchamiać gdyż silnik jest ciepły, czuje to przykładając rękę do silnika. Czujnik temperatury nówka, może to wina termostatu ? Proszę o pomoc.
-
-
Zamieszczone przez pu71może to wina termostatu ?
Co masz na myśli pisząc "minimum"?
Wskazówka od temp zostaje w pozycji takiej, jak jest na zapłonie na zimnym silniku?
Sprawdź termostat. Odpal zimny silnik, otwórz maskę i zobacz, czy przewód prowadzący do chłodnicy nagrzewa się zaraz po odpaleniu.
Jeżeli nie, no to czujnik temp, który powinien pokazać komp.
Czujnik ori, czy zamiennik? bo ponoć z zamiennikami są problemyKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
[quote="dominik9420"]Zamieszczone przez pu71może to wina termostatu ?
Co masz na myśli pisząc "minimum"?
Wskazówka od temp zostaje w pozycji takiej, jak jest na zapłonie na zimnym silniku?
Dokładnie tak proszę ja kolegi. Sprawdzę, i na pewno zostawię wiadomość jak mi poszło, aczkolwiek jestem na 95% pewien że to wina termostatu. Jeżeli się nie mylę, to w jakich cenach figuruje o wy termostat ? Jeżeli można to zaproponujcie jakiś.
Dzięki za zainteresowanie
Komentarz
-
-
temostat nie bedzie kosztował wiecej niz 50 pln spokojnie mozesz kupic WAHLER albo WERNET . sprawdz jeszcze czujnik temperatury vagiem bo moze sam czujnik jest walniety . jak bedziesz wymieniał czujnik to kup go w ASO bo zamieniakmi tylko bedziesz tracił czas i nerwy .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
Komentarz