Traci moc przy 160/h

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrchludzinsk
    Classic
    • 2010
    • 13

Traci moc przy 160/h

Szok :shock:
    Dziś jadąc do Warszawy byłem w Częstochowie ~17.30 i jedyny drobny zator wystąpił jedynie na światłach przy wyburzanym wiadukcie. Nawet światła na Jędrzejów nie spowodowały żadnego korka. Oby tak było zawsze
  • bronekmarcin
    Classic
    • 2009
    • 27

Traci moc przy 160/h

Witam od pewnego czasu przy prędkości ok. 160 km/h, traci nieznacznie moc (1.9 tdi 81kw), i tak zostaje do momentu ponownego odpalenia, moc traci tylko na 5-tym biegu od 1 do 4 na pełnych obrotach tego efektu nie ma, nie mam zbytniej możliwości podpięcia się pod komputer, czy ktoś miał coś podobnego co to może być? Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem.

Komentarz

• K_Popiel
      Rider
      • 2010
      • 608

Co to znaczy traci nieznacznie moc, bo jest to bardzo względne Jeżeli przechodzi w tryb awaryjny, to moc spada dość znacznie, chociaż przy tej prędkości /obrotach silnika/ sprężarka mimo otwarcia żaluzji i tak pompuje dość sporo. Być może masz źle ustawioną gruchę od turbiny, lub zawaloną turbawkę sadzami i wtedy geometria nie ma możliwości upuścić ciśnienia spalin aby zmniejszyć ciśnienie doładowania, ale tego bez logów się nie dowiemy.
      // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
      ------------------------------------------------------

Komentarz

• bronekmarcin
        Classic
        • 2009
        • 27

Nieznacznie czyli około 1/5 mocy auto przyspiesza ale nie ma już takiego kopa, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu problem znika do ponownego osiągniecia tej prędkości.

Komentarz

• K_Popiel
          Rider
          • 2010
          • 608

Podłączenie pod kompa wiele nam powie, chociażby błędy odczytane z silnika. Poszukaj na forum kogoś z okolicy kto pomoże Ci odczytać chociaż błędy.
          // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
          ------------------------------------------------------

Komentarz

• bronekmarcin
            Classic
            • 2009
            • 27

Dzięki za szybką odpowiedź przy wolnej chwili udam się do kogoś z komputerem.

Komentarz

Pracuję...