Prezes52, a, no to najlepszego przynajmniej już mamy okazję do :diabelski_usmiech
[O1] Brak mocy
Zwiń
X
-
[O1] Brak mocy
Witam.
Mam problem z mocą tzn idzie tylko 120 km/h i do 3500 obr/min. Wcześniej z dołu się zbiera ale później jakby lekkie szarpniecie tak koło 80-100 km/h i chyba coś turbo odłącza co może być przyczyną czy to koniec turbiny czy może coś innego . Silnik 1,9 TDI ASV. Jak zgaszę silnik i zapale ponownie to przy ruszaniu jest ok ale później to samo.
-
-
Ja mam takie same objawy, tzn 120km/h i więc nie da rady, dziś zabieram się za czyszczenie zaworu N75 i mam nadziejże, że pomoże. Jeżeli masz wersje 110 konną to mogą tez być zapieczone łopatki. Żeby sprawdzić przepływomierz, odłącz go i przegoń samochód. Jeżeli dalej tak samo tzn że przepływomierz ok.
Komentarz
-
-
A logi możecie zrobić?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Re: Brak mocy
Zamieszczone przez gagarinWitam.
Mam problem z mocą tzn idzie tylko 120 km/h i do 3500 obr/min. Wcześniej z dołu się zbiera ale później jakby lekkie szarpniecie tak koło 80-100 km/h i chyba coś turbo odłącza co może być przyczyną czy to koniec turbiny czy może coś innego . Silnik 1,9 TDI ASV. Jak zgaszę silnik i zapale ponownie to przy ruszaniu jest ok ale później to samo.
Komentarz
-
Komentarz