Zamieszczone przez crom.de
jak sie nagrzeje to nie odpala. Octavia 110
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam
Mam mały problem z moja skoda .Silnik to 1,9 tdi 110 KM. A dokładnie chodzi o pompę wtryskowa. kiedyś było tak ze jak była zimna to odpalała bez problemu, a jak sie nagrzała to mogłem kręcić i kręcić i nic z tego. Byłem z tym u mechanika i powiedzal ze cos z pompa wtryskowa ale nie pamietAM co dokladnie i zrobil mi to najtanszym kosztem jakim mozna byl tylko zrobic i wstawil jakis przekaznik ktory niby oszukiwal czujnik temperatury i za kazdy razem niby odpalal na ssaniu i bylo tak dobrze przez rok teraz niestety juz praktycznie wgl nie odpala , jak odpali to gasnie ale nieraz chodzic jeszcze normalnie. Mechanik powiedzial mi ze teraz juz tylko albo regerenacja pompy albo wymiana i tak sie sklada ze mam skas taka pompe w domu tylko ze od 90 KM z silnika ALH i teraz moje pyt czy jak załoze tą pompe to nie strace na mocy albo czy wgl bd działac ? Bo slyszalem że te silniki rożnia się tylko wtryskami i jakimiś innymi szczegółami a pompy sa te same
Prosze o pomoc bo zakup drugiej pomy niepotrebnie to nie jest mały wydatek
z góry dzieki za pomoc
-
-
[email protected], według mnie pompa jest taka sama ,tylko jak piszesz , różnice to wtryski i sterownik ECU, najlepiej to sprawdź i porównaj numery na pompach, gorzej będzie jak wymienisz pompę i dalej będzie to samo a świadczyć to będzie o konieczności poprawy mapy startowej
pozdroBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
[email protected], być może zmiana pompy coś pomoże, ale najlepiej zrób logi i popraw mapę startową. stare VP tak już mająBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
No byc moze i tak tylko gdzie ja takie coś mogę zrobić ..? hmm będę musiał się popytać kto u mnie w okolicy cos takiego robi a możecie mi tak mniej więcej powiedzieć ile takie coś kosztuje ? bo jeśli chodzi o wymianę pompy to druga mam ale od alh i 90 KM a gadałem z ojcem co się zna trochę na mechanice bo mi zawsze rozrząd robi i mówił ze pompę podmienił mi by bez problemu tylko ze będę musiał się do niego dostać ale to nie jest akurat problem ale to o czym mówicie tez warto było by sprawdzić i ewentualnie poprawić
Komentarz
-
-
[email protected], pompy są te same. zmianę mapy startowej polecam zrobić u jakiegoś tunera, a nie "w najbliższej okolicy". koszt niewielki i masz pewność. z jakiego jesteś województwa, to podpowiemy do kogo warto jechać.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Chłopaki dajcie spokój z tą pompą i mapą - trzeba zacząć od prostych rzeczy. Sprawdziłeś czujnik temperatury? Zagrzej auto i zrób log statyczny grupy 007 bodajże. Masz w ECU jakieś błędy? a co do mapy w starych VP to raczej kwestia jest w samym strzale w dwumas i nie było z tym aż takich wielkich problemów, gorzej jest w nowych PD z błędem w mapie.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Dzieki za zainteresowanie
niedługo bede miał parę dni wolnego to zajmę sie tym samochodem i jak uda nam sie to zrobic to wam napisz co bylo dzieki wielkie
[ Dodano: Pon 10 Cze, 13 22:00 ]
Witam z radosci ze naprawa wyszła mnie tanim kosztem zapomniałem napisać co mi dolegało znaczy problem z ciężkim odpalaniem nie jest do końca rozwiązany bo wymieniliśmy stary przekaźnik który ktoś wcześniej zamontował na instalacji od czujnika temperatury i teraz odpala w miare normalnie mi to nie przeszkadza a problem z gaśnięciem okazał się przekaźnik ''109'' bo rozebraniu widać było lekko przypalona ta cewka czy jak to sie nazywa;d włożyłem inny od mojego starego Passata b4 i wszystko działa jak należy teraz tylko musze kupić jakis do passata
Wielkie dzieki za pomoc
[ Dodano: Pon 10 Cze, 13 22:02 ]
Witam z radosci ze naprawa wyszła mnie tanim kosztem zapomniałem napisać co mi dolegało znaczy problem z ciężkim odpalaniem nie jest do końca rozwiązany bo wymieniliśmy stary przekaźnik który ktoś wcześniej zamontował na instalacji od czujnika temperatury i teraz odpala w miare normalnie mi to nie przeszkadza a problem z gaśnięciem okazał się przekaźnik ''109'' bo rozebraniu widać było lekko przypalona ta cewka czy jak to sie nazywa;d włożyłem inny od mojego starego Passata b4 i wszystko działa jak należy teraz tylko musze kupić jakis do passata
Wielkie dzieki za pomoc
Komentarz
-
Komentarz