Zamieszczone przez Big
Głuche stuki w tylnym prawym kole
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Głuche stuki w tylnym prawym kole
Witam
W Mojej O1 od jakiegoś czasu obserwuje głuche stuki w tylnym prawym kole, głownie gdy jadę małą prędkością po dołach lub czasem w zakręcie też się zdarzy.
Będąc ostatnio w ASO na wymianie łożyska w przednim kole poprosiłem o sprawdzenie tyłu i Panowie twierdzą, że wszystko jest ok, nie widać żadnych usterek.
Natomiast ja te stuki czasem słyszę, dodam ze to żadne rzeczy z bagaznika :wink:
Octavia ma nalatane obecnie 84kKm.
Czy może ktoś z was miał podobnie, proszę o rady, dziękuje
-
-
-
Własnie mam aluski, i w sumie od kąd je załozyłem to zaczeło sie to. Ale że jak źle założone? są to oryginalne skodowskie felgi. Co do osłony to ten odbojnik wygląda ok, ta plastikowa osłona jest luźna.
Komentarz
-
no to w takim przypadku obstawiam toZamieszczone przez toomaszta plastikowa osłona jest luźna.Daniel
Komentarz
-
Tzn nie wiem jak ona powinna sie zachowywac , jest polączona z tym ,,balwankiem" u gory amortyzatora, ale jak nia poruszam na boki to sie rusza
Komentarz
-
toomasz, tak powinna być razem z bałwankiem i na boki też ma prawo lekko się poruszać . Myślałem że lata sobie luźno , w takim przypadku to jakieś luzy w zawieszeniu muszą byćDaniel
Komentarz
-
Na te boki luźno chodzi, tak ze dotyka tego amorka. W ASO powiedzieli, ze to proste zawieszenie z tyłu i oni nic nie widza... heh
Komentarz
-
Komentarz
-
Tak zrobię, bałwanka wraz z osłona? bo chyba to nie wina amorka? jak kołyszę tyłem auta to nic nie slychać
Komentarz
-
Zamieszczone przez toomaszbałwanka wraz z osłona?
sam bałwanek wystarczy
[ Dodano: Nie 05 Maj, 13 20:55 ]
http://allegro.pl/odboj-amortyzatora...189717437.htmlDaniel
Komentarz
-
-
Aaaa i zobacz jakie masz odboje bo są dwa rodzaje , owalne i okrągłe
[ Dodano: Nie 05 Maj, 13 21:00 ]
Nie wiem nie robiłem tego jeszcze ale nie długo będę bo też u siebie muszę zmienićZamieszczone przez toomaszdużo z tym roboty?
Daniel
Komentarz
-
-
hałasuje osłona , bałwanek ma za zadanie ją trzymać , u mnie się oberwał i osłona lata luźno ,wymienię bałwana i będę miał spokójale to one moga tak chalasować?Daniel
Komentarz
Komentarz