Miedzy Focusem 109KM a Golfem 105KM to pewnie roznicy nie bylo, ale miedzy O3 150KM to nie wierze, ze nie ma roznicy, chyba ze to auto jest zepsute.
O3 mogę porównywać tylko z A4 lub zafirą, jednak każdy z nich miał inną skrzynię i bez cyfr takie porównanie nie ma sensu. A4 na pewno miał większą Vmax w O3 jest szybsza skrzynia, chociaż ta w oplu też była inteligentna i poza podwyższonym spalaniem w porównaniu do manuala, nic jej nie mogę zarzucić.
mam takie zapytanie. mianowicie jak moje 1.9 tdi odpale, to nawet na wolnych obrotach słysze takie gwizdanie turbiny. czy to normalne, czy to o czymś świadczy, czy po prostu się tym na razie nie przejmować??
Jedni powiedzą, że turbo się kończy, ale wielu ma to cały czas i robi z tym grube tysiące kilometrów. Póki suszarka nie przestanie dmuchać, raczej się tym nie przejmować. U mnie też pogwizduje. Możesz jeszcze sprawdzić, czy nie masz gdzieś dziury w dolocie przez którą ucieka powietrze.
Piter tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
KM i Nm dołożył gregor10
Panowie odgrzebie trochę temat. U mnie turbina też gwizda, ale po wymianie tzw. tłumika drgań ( siateczka przed pierwszym tłumikiem) gwizdania nie słychać wogóle. Czy o normalny objaw?
Komentarz