Dudnienie z okolic paska wielorowkowego 1.9 tdi 130
Witam
Panowie, dziwny problem
Moja skoda 1,9 Tdi 130koni wydaje z siebie dziwne odgłosy takie "rechotanie" dosyć głośne. Historia jest dłuższa a mianowicie jak te odgłosy się pojawiły to zaczęło siadać wspomaganie na wolnych obrotach piszczała pompa i rwało kierownicą ale nie ciekła, zmieniłem pompę i było jeszcze gorzej, sprawdziłem sprzęgiełko na alternatorze i się okazało że stoi tego samego dnia padł alternator, zregenerowałem z nowym sprzęgiełkiem zamontowałem i okazało się ze pompie wspomagania przeszło i kręci się dobrze, ale nadal jest to "rechotanie" chociaż cichsze i szczególnie na zimnym silniku.
Moje pytanie: czy ktoś przerabiał ten temat? czy wymiana napinacza i paska, który na oko wydaje się dobry coś pomoże? bo chyba jeszcze to tylko zostało. włączona czy wyłączona klima nie ma wpływu na te odgłosy w obu przypadkach jest tak samo.
rechocze Tobie napinacz paska wielorowkowego, a raczej spręzyna wewnątrz napinacza, przycisnij palcem z góry napinacz i powinno przestać rechotać ja jeżdze tak już kilkanaście tyś km i też zamierzam wymienić.
[ Dodano: Pon 20 Maj, 13 00:05 ]
Mam ten sam problem, wymieniłem napinacz i była cisza. Po dwóch dniach problem powrócił także jutro z samego rana zmieniam sprzęgło napisze po południu czy pomogło.
Oki dzięki za informację kolego. a tak na przyszłość gdybyś potrzebował jakiś części pisz do mnie handluje na allegro i z ceną zawsze się można dogadać. Podam numer gg jak by był potrzebny 45965185
zawsze można sprawdzić cenę i porównać z konkurencją. Pozdrawiam
Witam jeśli chodzi o ten czujnik to poproszę o VIN na gg 45965185 jutro sprawdzę w etce i napisze czy mam to dostępne Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 24 Maj, 13 09:18 ]
No z tym napinaczem to ok ale może jak ktoś będzie coś potrzebował do Skody to proszę pisać
GG 45965185 Lub dzwonić 794-741-299.
A napinacz INA mam do sprzedania za 118zł plus koszt przesyłki,
tu jest link http://allegro.pl/napinacz-paska-aud...250779029.html
nie mam wszystkiego wystawionego ale zawsze można zapytać posiadam bardzo dużo części w swojej ofercie tylko jest brak czasu na wystawienie wszystkiego na allegro Pozdrawiam
Komentarz